Kan man blive smittet med HSV2 med HSV1 ?

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
Ukendt

Kan man blive smittet med HSV2 med HSV1 ?

Indlæg af Ukendt »

Er der nogen der ved, at hvis man er smittet med herpes på munden, kan man så stadig blive smittet med herpes genitialis??

Ukendt

Re: Kan man blive smittet med HSV2 med HSV1 ?

Indlæg af Ukendt »

Det kan man godt. Men jeg læste et sted på nettet at hvis man i forvejen havde type I var risikoen en smule mindre for at få type II end dem der ikke har noget i forvejen.

Christel

Re: Kan man blive smittet med HSV2 med HSV1 ?

Indlæg af Christel »

Til den anonyme forfatter af 4.februar 2007 - ja, herpes smitter som bare f*nden.

Min x-kæreste smittede mig fra hans forkølelsessår på munden og ca. 4-5 dage efter fik jeg mit første udbrud af herpes genitalis.
Det var noget af det mest smertefulde jeg havde prøvet. Virussen havde sat sig helt ud i nervebanerne, så jeg kunne hverken sidde ned eller ligge på ryggen i næsten 3 uger.
Jeg var først igennem diverse Aciclovir kure og hver gang jeg var færdig med de 5 dage, gik der lige præcis 1 dag, og så var den gal igen! Jeg gik til en kostspecialist og hun rådede mig til at holde igen med kaffe, hvidt mel og chokolade (!!) og spise efter denne kostplan/vejledning: http://www.dsgnet.dk/sites/artsym/herpesvirus.asp . Jeg spiser nu sundere end før, og det er jo bare et bonus for kroppen (og det ses hurtigt!). Min læge satte mig på en 6 måneders Zelitrix kur, og jeg elsker dem! Man skal tage 1 pille to gange dagligt og jeg har ikke så meget som set skyggen af herpes. Jeg har endda været meget stresset for tiden og har fået meget uregelmæssig nattesøvn pga. arbejdet og i sådanne tider plejede jeg altid at få et herpesudbrud i næsen og under næsen, men det ser ud til at Zelitrix holder det hele nede for mig, så det er bare så fedt!! Jeg har ikke haft nogle former for bivirkninger af dem og jeg spiser dem sammen med en mulitvitamin og life spice. Mht. lysin, så behøver man ikke at købe dem som kosttilskud, da det findes i rigtig mange fødevarer, bl.a. i mælk og okse/svine-kød. Men læs evt. den artikel jeg har linket til ovenover, den var i hvert fald rigtig informativ for mig. Jeg kan naturligvis ikke sige om det kun er zelitrix der gør vidunderet for mig, eller om det er blandingen af kosten, kosttilskud og zelitrix, men jeg ved at jeg ikke har set skyggen af herpes siden november måned, og det er bare SÅ skønt. Jeg tænker faktisk slet ikke over det mere.

Jeg gik helt ned med flaget da jeg fik af vide at jeg havde fået HG, især fordi kæresten der havde smittet mig, valgte at slå op lige efter pga. sygdommen, men som flere har skrevet ovenover, så kan sygdommen være med til sorterer userøse fremtidig partner fra. Efter jeg fik mit udbrud har jeg taget et STORT skridt tilbage fra dating-markedet, især fordi jeg var så uoplyst om sygdommen, men efter at have læst jeres indlæg og en masse søgning på nettet, føler jeg mig nu mere afklaret, og tror så småt jeg er klar igen.

Hvor vidt man skal sige det til en man lige har mødt, er jeg meget i tvivl om.

Ukendt

Re: Kan man blive smittet med HSV2 med HSV1 ?

Indlæg af Ukendt »

JA, man kan godt have herpes både på læberne og forneden!

Ukendt

Re: Kan man blive smittet med HSV2 med HSV1 ?

Indlæg af Ukendt »

Jeg har læst, at en person med mund herpes godt kan få Herpes G. Men en person med Herpes G kan ikke efterfølgende blive smittet med mund herpes. Håber det hjæper.

Jinx

Re: Kan man blive smittet med HSV2 med HSV1 ?

Indlæg af Jinx »

Vil gerne lige afkræfte de myter, der er omkring dette.
Hvis din kæreste har HSV1 ved munden, og han giver dig oralsex og desværre kommer til at smitte dig, så er det genital HSV1 du har - IKKE HSV2. Dette sker oftere end man lige går og tror, altså at nogen smitter med HSV1 til partnerens genitale område.
Hvis man har HSV2 og smitter en anden, ja så får personen HSV2.

Hvis man er i tvivl om, hvilken type man har, kan man gå til lægen og få en blodprøve. HSV1 plejer at være mindre aggressivt i underlivet, end HSV2 (da det ikke er den foretrukne levested). Hurra, hvis man trods alt "kun" har fået HSV1. Behandlingen er dog den samme, så om det er HSV1 eller 2 gør medicinsk ikke den store forskel. Dog husk at virussen reagerer forskelligt i folk. Nogle får mange udbrud selvom de har HSV1 genitalt, mens andre aldrig får et igen.
Mit bedste råd er at holde humøret højt; herpes er irriterende og generende, men det er hverken farligt nu eller på længere sigt. Og heldigvis er forebyggende medicin så effektivt, at det ofte kan holde udbrud helt væk eller i det mindste formindske generne ved dem :)

Besvar