Side 1 af 1

Arginine - dårligt for herpes ?

: 25. jan 2008, 13:02
af admin
Der er findes en del referencer til at det skulle være dårligt at spise chokolade og peanuts m.fl.

Det lyder dog lidt som et råd fra en gammel klog kone. Men der måske noget om det. Ihverttilfælde kan man omsætte dette råd til at man skal lade være med at spise mad som indeholder aminosyren Arginine, for det er de nævnte ting nemlig rige på.

Og er der så noget om den snak kan man spørge sig selv?

En rundsøgning på internettet bringer navnet: Dr. Richard Griffith op. En eller anden læge som tilsyneladende har “forsket” i emnet. Men den opmærksomme læser vil også bemærke at de “hits” man får når man søger på denne “kendte” læge, har en påfaldende identisk ordlyd. Så man får uværgeligt den tanke at de alle har den samme kilde.

Men rygtet vil vide at man skulle kunne bevise sammenhængen navnligt med forskellige nødder. Altså at hvis man spiser en god portion nødder, så får man med ret stor sikkerhed et udbrud af herpes. Så vidt vides mest HSV-1. (På munden)

Hvad mener du om den historie, spørges der om. Skrive en kommentar hvis du har en mening. Har du prøvet at spise noget, og straks få et udbrud?

Re: Arginine - dårligt for herpes ?

: 27. jun 2008, 03:52
af Kristian
Jeg har i over to år nu, været bevidst om hvad jeg spiser i forhold min udbrud af HSV2. Og jeg må sige at jeg tror mere og mere på det. Jeg har forsøgt at undgå en række forskellige fødevare, som chokolade og nødder m.m. Både samtidigt, og hver for sig. Og jeg vil sige det er meget svært at konkludere noget hvis man blot holder op med at spise én mistænkelig ting ad gangen. For lad os sige jeg tror det er peanuts der giver mig gentagne udbrud. Så holder jeg op med at spise dem. Men hvis jeg så spiser noget andet som OGSÅ giver mig et udbrud, så konkluderer jeg at det ikke hjalp at undlade peanuts fordi jeg fik jo et udbrud, og så var det ikke dem som var farlige, og ergo kan jeg godt spise dem. Men det er jo helt forkert at tænke sådan. Det konkludere bare at der OGSÅ er noget andet jeg ikke kan tåle.

Derfor gik jeg og undlod en type mad ad gangen, og fik alligevel mine udbrud. Og blev ikke en disse klogere. Den omvendte logik virker bedre. Man undlader at spise noget skadeligt, og så spiser man en ting ad gangen. Og hvis man så får et udbrud så er man "sikker" på at det var det. Men den tese fordre jo at man på forhånd ved hvad man ikke skal spise, og så er pointen ligesom forsvundet. Så begge metoder er håbløse. Og dog den sidste har substans hvis man kan lave et mere kvalificeret gæt på hvad man ikke kan tåle, og undlade ALT det. En teori der bygger på en teori. Og jeg synes selv det virker. Nåh ja, og oven i alt det kommer jo stress og menstruation, og sex og resten af livet og alle de andre faktorer. Hmmm.

Nå men jeg er altså begyndt at se på hvad jeg spiser. Og jeg synes helt klart der er en sammenhæng. NÅR jeg har fået et udbrud (lyder som en hel cykelrytter med alle de udbrud :) så tænker jeg tilbage over det jeg har spist de sidste 5-6 dage (Jep det er bevist at der går ca. 5 fra at man er blevet påvirket at noget til det viser sig på huden). Og ganske rigtigt så er der hele tiden nødder inde i billedet. Mandler, hasselnødder, nutella, marcipan, mandler, sesamfrø, peanuts, pistachionødder, græskarkerne, pinjekerne, macademianødder, eller valnødder. Ja det er faktisk ret svært at gå uden om dem opdager man pludseligt.

Basalt set blot kerne. Det er den gruppe jeg tror man skal lade være med at spise.
Håber det giver nogle ideer til egne øvelser i ernæringsforsøg.

Og tak til alle jer som er her, og som deltager.