Ernæringsdata for aminosyrer

Besvar
admin
Site Admin
Indlæg: 16
Tilmeldt: 24. jan 2008, 20:02

Ernæringsdata for aminosyrer

Indlæg af admin » 25. jan 2008, 13:01

Hvis du mener at der er en sammenhæng mellem det du spiser og gentagne udbrud af herpes, så har vi her stillet en liste op over aminosyre indholdet i diverse fødevare, som du måske kan få glæde af.Du skal være opmærksom på at den generelle holdning er, at det ikke er usundt at spise fødevare med et højt indhold af arginine hvis du også spiser rigeligt med lysine. Arginine er også en vigtig aminosyre!

Du skal huske, at det også at er vigtigt at se på mængden af arginine indtaget, ikke kun forholdet. Der er næppe nogen der bliver syge af at spise én jordnød.

Med denne liste er håbet blot at give en ide om hvilke fødevare du måske skal være opmærksom på. (F.eks: Har du lige fået et udbrud kan du måske spørge dig selv hvad du har spist i går?)

Disse værdier og mange andre kan du selv slå op på internette. En god database over ernæringsværdier finder du på den amerikanske landbrugs side for: Ernærings Data

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Margarine 14.1 9 3 3.000
Alm. Yogurt 227 706 237 2.979
Frugt Yogurt, let 227 810 272 2.978
Alm Yogurt, skummetmælk 227 1160 391 2.967
Alm Yogurt, let 227 1060 359 2.953
Emmentaler 28 733 263 2.787
Gruyere Ost 28 768 276 2.783
Edam Ost 28 754 273 2.762
Gouda Ost 28 752 273 2.755
Blå skimmel 28 526 202 2.604
Papaya 454 76 30 2.533
Brie Ost 28 525 208 2.524
Camermbert Ost 28 501 199 2.518
Parmesan Ost 28 937 373 2.512
Parmesan Ost, revet 5 192 77 2.494

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Gedeost 28 231 93 2.484
Gede Mælk 244 708 291 2.433
Muenster Ost 28 606 250 2.424
Port du salut Ost 28 563 235 2.396
Creme Cheese 28 192 81 2.370
Mozzarella Ost 28 559 236 2.369
Smør 14.1 9 4 2.250
Sødmælk 245 679 309 2.197
Letmælk 245 663 302 2.195
Kaffefløde 242 568 259 2.193
Condensed Milk, sweetened 306 1920 876 2.192
Chocolademælk 250 629 287 2.192
Skummetmælk, 2% 244 644 294 2.190
Tørmælk 126 681 311 2.190
Flødeis 133 381 174 2.190

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Piskefløde 238 387 177 2.186
Mango 300 85 39 2.179
Abrikoser 114 103 48 2.146
Æble 150 17 8 2.125
Ricotta Ost 246 3290 1550 2.123
Pære 180 23 12 1.917
Tørrede abrikoser 35 89 49 1.816
Tørrede figner 189 228 131 1.740
Figner 65 19 11 1.727
Avocado 272 189 119 1.588
Laks 85 1550 1000 1.550
Sværdfisk 85 1550 1000 1.550
Ål 85 1440 938 1.535
Havkat 85 1420 925 1.535
Anchoser i olie, drænet 20 531 346 1.535

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Tun i vand 165 4480 2920 1.534
Torsk 85 1390 906 1.534
Rødspætter 85 1470 959 1.533
Makrel 85 1450 946 1.533
Haj 85 1640 1070 1.533
Karper 85 1390 907 1.533
Sild 85 1400 914 1.532
Sardiner, i olie, drænet 24 542 354 1.531
Tomater 123 41 27 1.519
Tomat juice 243 54 36 1.500
Bønnespirer 70 386 266 1.451
Fasan 371 7470 5240 1.426
Svine Spareribs 454 4730 3340 1.416
Tomat pure 262 282 200 1.410
Kylling 88 1730 1230 1.407

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Grill pølse 23 318 228 1.395
Annanas 155 39 28 1.393
Svineskinke 454 7550 5530 1.365
Kartoffel 150 190 140 1.357
Kyllingebryst 181 2500 1870 1.337
Seleri 120 32 24 1.333
Kyllinge lår 110 1160 872 1.330
Bagekartoffel 202 283 214 1.322
Oksesteg 454 7270 5500 1.322
Grønsagssuppe med okse 244 344 261 1.318
Porterhouse steak 454 6560 4980 1.317
T-bone steak 454 6330 4810 1.316
Squash 130 85 65 1.308
Skinke 454 6750 5170 1.306
Kyllinge hjerter 6.1 79 61 1.295

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Bratwurst 85 910 706 1.289
Italiensk pølse 67 1020 792 1.288
Medister 28 252 196 1.286
Fersken 115 20 16 1.250
Pastrami 28 375 302 1.242
Hakket oksekød 113 1560 1260 1.238
Hakket oksekød, magert 113 1670 1350 1.237
Kyllinge lever 32 35 352 1.236
Ande lever 44 624 505 1.236
Mortadella 28 358 291 1.230
Gåse lever 94 1160 943 1.230
Svedsker 5.5 90 74 1.216
Svine bacon 454 2900 2400 1.208
Salami 10 182 152 1.197
Brunsviger 28 258 217 1.189

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
And 287 2610 2210 1.181
Salat, romaine 56 58 50 1.160
Salat, iceberg 75 60 52 1.154
Caviar 16 293 254 1.154
Hvidkål 100 108 96 1.125
Spinat 55 98 90 1.089
Frankfurter 45 407 382 1.065
Æg 50 410 388 1.057
Ægge hvide 33 206 195 1.056
Vandmelon 160 99 94 1.053
Kinakål 70 62 59 1.051
Majs 154 210 200 1.050
Østers 84 444 433 1.025
Muslinger 180 1720 1680 1.024
Bananer 175 55 54 1.019

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Asparges 134 194 192 1.010
Havregryn 48 583 579 1.007
Mayonnaise 185 1400 1400 1.000
Græskar 245 96 96 1.000
Rejer 85 1500 1510 0.993
Krabbe 85 1350 1360 0.993
Æggeblomme 17 189 193 0.979
Okra 100 82 84 0.976
Broccoli 88 124 128 0.969
Jordbær 149 37 39 0.949
Minestrone suppe 241 183 198 0.924
Gulerødder 110 44 48 0.917
Dadler 83 50 55 0.909
Radiser 45 16 18 0.889
Aubergine 82 42 50 0.840

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Tomat suppe 244 51 61 0.836
Kål 70 40 48 0.833
Grønne ærter 146 463 625 0.741
Appelsiner 180 62 85 0.729
Løg 100 4 6 0.667
Svampe 70 48 72 0.667
Agurk 104 22 36 0.611
Snegle 85 1250 2100 0.595
Hvede flager 33 101 171 0.591
Pistachier 128 1640 2790 0.588
Popkorn 28.4 65 112 0.580
Bran flakes 47 177 314 0.564
Cashew nødder 160 246 470 0.523
Friske valnødder 160 246 470 0.523
Ris - puffet 14 38 73 0.521

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Græskar frø 140 2530 5570 0.454
Hvidløg 3 8 19 0.421
Macadamia nødder 134 434 1200 0.362
Solbær 145 17 49 0.347
Blåbær 145 17 49 0.347
Løg 160 90 262 0.344
Druer 153 13 42 0.310
Peanuts 144 1450 5050 0.287
Peanut butter 15 176 613 0.287
Kokosmel 80 118 437 0.270
Mandler 142 946 3540 0.267
Pecan nød 108 315 1190 0.265
Sesam frø 150 1240 4990 0.248
Tahini 15 82 378 0.217
Grape juice 253 25 119 0.210

Forholdet mellem Lysine og Arginine i forskellige fødevare.
Vægt (gr) Lys (mg) Arg (mg) Forhold Lys/Arg
Tangerine juice 247 17 84 0.202
Pinje kerne 28 256 1330 0.192
Orange juice 248 22 117 0.188
Hasselnød 135 459 2480 0.185
Valnød 100 466 2520 0.185

Tillæg til tabel pr. 16/7-07
Chokolade 100 195 221 0.882
Jordnødder 100 850 2832 0.300

Birthe
Indlæg: 3
Tilmeldt: 2. mar 2008, 15:29

Re: Ernæringsdata for aminosyrer

Indlæg af Birthe » 2. mar 2008, 16:44

Ja jeg tror der er sammen hæng med det jeg spiser. men jeg fatter ikke hvordan det skal forstes forholdet ml. Arginine og Lysine. Er det når tallet er højt at der ikke er godt eller hvad?

Jones72
Indlæg: 1
Tilmeldt: 25. jul 2008, 10:46

Re: Ernæringsdata for aminosyrer

Indlæg af Jones72 » 25. jul 2008, 10:52

Findes der en lidt mere overskuelig liste ove de "gode" og "onde" fødevarer?

Træls
Indlæg: 1
Tilmeldt: 13. maj 2011, 14:18

Re: Ernæringsdata for aminosyrer

Indlæg af Træls » 13. maj 2011, 14:23

Ved ikke om det måske er lidt sent at komme med dette svar.. Listen skulle være rimelig overskuelig.. Der skal blot kigges på det sidste tal på hver linje, alle tal over 1.0 betyder at der er mere Lysine end Arginine i produktet, og alt under 1.0 det modsatte..

Listen er bygget op, så alle de gode madvarer stå øverst, og jo længere ned på listen man kommer, jo dårligere bliver varene mht Lysine vs Arginine.. Så det skulle altså være rimelig overskueligt :)

Håber det hjalp lidt.

Besvar