L-Lysine - mange taler om det

kama
Helgen
Helgen
Indlæg: 69
Tilmeldt: 29. feb 2012, 21:48

Re: L-Lysine - mange taler om det

Indlæg af kama »

Det med at smitte barnet passer ikke. Det er kun sålænge det er i livmoderen, det er beskyttet mod smitte, hvis moderen tidligere har haft udbrud. Det kan sagtens blive smittet ved fødslen, hvis der er et udbrud på det tidspunkt, da kvindens antistoffer ikke længere beskytter mod viruskontakt. Bare lige til orientering. I England giver man kejsersnit, så snart man opdager et udbrud ved en fødsel, for at undgå smitte til barnet.

Måske vil din læge spørge om det, men det var rent faktisk en af de ting jeg ikke blev spurgt om, gennem den lange samtale jeg havde. Til gengæld blev jeg spurgt om lussingesyge, sukkersyge, kræft, genetiske sygdomme i familien, allergier, etc. Jeg blev heller ikke testet for antistoffer mod nogle parasitter, man kan komme i kontakt med, hvis man omgåes dyr, bl.a. katte. Til gengæld testede de mig for lussingesyge, selvom jeg aldrig har arbejdet med børn, hvor den største risiko for at få den som voksen er.

Så hvis du ikke bliver spurgt om det, så nævn det selv, for så vil lægen være opmærksom på, at et kejsersnit kan komme på tale.

Held og lykke med projektet;-) Håber virkelig, der snart kommer en kur.

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 135
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: L-Lysine - mange taler om det

Indlæg af Arenze86 »

Fandt lige det her på en anden side. Det var ikke det jeg havde set tidligere (det er skrevet til en person på en anden side):

"Faktum:

Neonatal-herpes er en sjælden tilstand. Risikoen for, at et barn får neonatal-herpes er 0,1%

Ud af de 0,1 % bliver:

90% smittet af genital herpes under fødslen, dvs. HSV-2
5% smittes efter fødslen, f.eks via kys fra et familiemedlem med HSV-1
5% smittes via moderkagen HSV-1+2

Det vil sige, at 95% procent, ud af de 0,1% bliver smittet på alle andre måder en med HSV-1. Det er et forsvindende lille antal. Hvilket er derfor din læge ikke tager sig af det. Han har sikkert aldrig set et barn med neonatal-herpes (Det har jordemoderen eller obsterikeren heller ikke).

Faktum:

Grunden til, at kvinder der har herpes inden graviditeten sjældent/aldrig smitter deres børn, er at de har dannet anti-stoffer, som straks videregives til barnet som bliver immun.
Selv kvinder, som får herpes første gang i 1. el. 2. trimester, når at danne antistoffer, som så afleveres til barnet. Kvinder i 3. trimester har størst risiko for, at videregive virus til barnet.

Ps. Er sygeplejerske og har mine informationer fra CDC (Center for Disease Control i Atlanta), som er de førende inden for smitsomme sygdomme og dels på anbefaling af dem: Herpes Ressource Center (American Social Health Association)"

Så må risikoen vel være de 95% ud af de 0,1%, tænker jeg?

kama
Helgen
Helgen
Indlæg: 69
Tilmeldt: 29. feb 2012, 21:48

Re: L-Lysine - mange taler om det

Indlæg af kama »

Det må man gå ud fra. Alt det materiale jeg har fundet, siger i hvert fald, at hvis man har haft udbrud før en graviditet, så er risikoen for at smitte sit barn, mens man bærer på det, forsvindende lille. Til gengæld er der stor risiko for at smitte det ved fødslen, hvis man på det tidspunkt har udbrud. Men det er det materiale jeg har fundet. Men der var da en god ting ved kejsersnittet, jeg behøvede ikke at skulle syes forneden, ligesom mine veninder, der har fået børn på den naturlige måde ;)

Synes bare det er mærkeligt, de kun nævner HSV-2 som genital herpes. Jeg ved godt, det stadig er den mest udbredte form dernede, stadigvæk, men HSV-1 er godt på vej til at indhente type 2 (40% HSV-1 mod 60% HSV-2). Også fordi,det er type 1 jeg har dernede.

En dreng jeg kender, har haft det siden sin fødsel, men det skyldes hans farmor, der smittede ham som nyfødt, da hun havde sår og kyssede ham. Drengen har det godt i dag, men var på det tidspunkt ved at dø og røg ud og ind af hospitaler, da ingen af lægerne vidste hvad han fejlede. De tænkte ikke på at teste ham for herpes, da forældrene ikke har virussen (i hvert fald er symptomfrie). Det var først, da en kvik læge, syntes det mindede om herpes, han blev testet, og inden de fik svaret blev drengen sat i behandling, som hjalp med det samme.

Kan bare blive så gal på de personer, der har forkølelsessår, og som siger, de enten ikke har det (selvom det er tydeligt ved udbrud, min svigermor har sagt det samme, men nuhar hun indrømmet det, selvom det er lang tid siden hendes sidste udbrud) eller som siger, det smitter ikke (havde en ex-kæreste der sagde det, men ham holdt jeg mig langt fra, når han ville kysse og han havde sår).

Besvar