Skal man sige det?

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
Sunny

Skal man sige det?

Indlæg af Sunny »

Hej Alle

Jeg er en fyr på 34 der blev smittet for 4 år siden af min eks kæreste (hun påstod i øvrigt at hun ikke selv vidste hun havde det), jeg har ikke haft yderligere udbrud i de 4 år.
Vi er for nyligt gået fra hinanden og jeg står derfor på single markedet.
Mit spørgsmål er om jeg bør fortælle det til en sexpartner selv om vi bruger kondom? Hvis det så bliver 'seriøst' og vi skal have sex uden kondom, så vil jeg fortælle det før vi har sex uden kondom..
er det ok at fortælle det efter man har haft sex med kondom (og få man skal have uden kondom) eller vi vedkommende stadig føle at man har udsat hende for 'fare'?

Grunden til mit spørgsmål er at jeg helst kun vil fortælle om dette til en partner som jeg ved kan blive seriøst på sigt.

leaa96ab
Samaritan
Samaritan
Indlæg: 43
Tilmeldt: 20. jan 2016, 05:45

Re: Skal man sige det?

Indlæg af leaa96ab »

Hej. Prøv,at vende dit spørgsmål om. At én, du mäske, måske ikke vil udvikle et forhold til, undlod at nævne denne "detalje" for dig, før sex og at du var blevet smittet... Mange smitter uagtsomt på denne måde og blot fordi,man selv er blevet frataget et valg, betyder jo ikke,man skal gøre det samme ved en anden. Jeg blev selv smittet af en partner, der igennem 18 mdr. løj om den Herpes, han havde haft i 35 år.. Hvis man ved, hvad man har, bør man altid give en seksualpartner et valg. Kondom beskytter ca. 50% i forhold til Herpes og som du sikkert godt ved, kan man smitte, trods man ikke har udbrud. Derudover kan sexpartneren godt få et langt værre forløb med især Herpes 2, end man selv har haft. Kvinder i særdeleshed har ofte langt flere udbrud pga hormoner. Og ja, man kan faktisk fä alvorlige følger af en især type 2 smitte. Jeg er selv en af de ca. 20%, der som direkte følge af en herpes 2 smitte, har fået kroniske nerveskader b.la. Det er ganske vist desværre ikke strafbart at fortie eller lyve om sin sygdomsstatus, men det betyder jo ikke, man ikke skal have en samvittighed. Sä jo, du bør altid nævne det FØR seksuelt samkvem. Uagtet, om partneren er én, med hvem du tror,at du vil se mere til. Enhver har ret til et valg og ingen bør fratages retten til bestemmelse over egen krop og helbred.

gæst

Re: Skal man sige det?

Indlæg af gæst »

Undskyld for hijack, men Lea, hvad kroniske nervesmerter døjer du med ?

leaa96ab
Samaritan
Samaritan
Indlæg: 43
Tilmeldt: 20. jan 2016, 05:45

Re: Skal man sige det?

Indlæg af leaa96ab »

Hej gæst m/k. Jeg har fået diagnosen postherpatisk neuralgi. Dette kan følge af en herpes simplex virus. Den dækker over en nervebetændelse, dvs, at virus har lavet "problemer" og evt spredt sig i nervesystemet, som herpes invaderer. Mange gange ligger den i "dvale" i vort nervesystem, men hos nogle, afstedkommer det varig skade og smerte. Jeg har både skader og smerter heraf. De jagende nervesmerter, man oplever under udbrud, har jeg også uden for udbrud. De forværres dog markant under udbrud, som jeg har haft 1-2 gange om måneden. Skaderne, der er permanente, har jeg genitalt og i min synsnerve,da jeg har type 2 ikke kun genitalt, men også på læben og omkring øjenene. Dette har gjort, at min synsnerve er hævet og bevirker dobbeltsyn nogle gange. Genitalt, er jeg pga mange udbrud blevet nerveskadet. Dette har hos mig manifesteret sig som en hypersensitivitet og en følelse af hudløshed. Jeg har derfor smerte ved orgasme, der ligeledes kan ske unaturligt hurtigt. Nogle kan få det modsatte af genital nerveskade og opleve området følelsesløst/nedsat følelse. Men begge er nerveskader. Altsä en unormal følelse. Min specialist i kønssygdomme beskrev mine skader genitalt som at "nerverne er brændt ned som en ledning, der beskadiges" og dette belyser det ret godt, mener jeg.

Sunny

Re: Skal man sige det?

Indlæg af Sunny »

Hej 'Leaa'

Tak for dit indspark, ja det ser ud til at jeg har undervurderet situationen lidt mht. kondom - så troede jeg faktisk det var sikkert.
Da jeg i sin tid (for ca. 4 år siden) fik mit første og eneste udbrud var jeg til lægen. Der spurgte jeg ham naturligvis ind til det (tror ikke han ellers ville have sagt noget andet en 'du har herpes') og han trak lidt på skulderen og sagde at jeg skulle bruge kondom når jeg havde udbrud, som om det var 'no big deal'... og ja jeg havde faktisk næsten fuldstændig glemt at jeg overhovedet har det, men eftersom jeg ikke er sammen med min ex kæreste mere så dukkede tanken pludselig op.. og så læste jeg nedenstående fra sexlinien som igen indikerer at det er 'no big deal'
"
Når man er smittet med herpes, kan man have sex helt som man plejer det. Det er kun, mens der er udbrud med sår, at man helst skal lade være med at have sex, så man ikke smitter sin partner.
"
"
Det er kun i forbindelse med et herpesudbrud, at man behøver fortælle en mulig ny partner, at man er smittet. Men det er op til dig selv, hvornår og hvem, du vil fortælle det til.

Hvis man bliver kærester og måske begynder at have regelmæssigt sex sammen, kan man vælge at fortælle det.
"

Nu har jeg så læst diverse sider og kigger man på diverse Amerikanske sider, ja så lyder det jo nærmest som om at ens sex liv (og dermed fremtidigt forhold) er slut... ja nogle steder skriver de sågar at et kondom ikke er nok selv om der ikke er udbrud og at man i stedet kan nyde godt af 'mutual masturbation'. Nu står jeg så bare i den situation at jeg gerne vil stifte familie på et tidspunkt, så det er mildest talt temmeligt dårlige nyheder.
Det lyder lidt som om at en fremtidig partner næsten skal acceptere at blive smittet med stor sikkerhed, hvis man vil have et sexliv. Hvis det smitter 5% af tiden, så vil det jo også være et spørgsmål om tid at det vil ske (hvis man dyrker regelmæssig sex) tænker jeg.

Blev du selv smittet selv om hans herpes ikke var i udbrud leaa eller skjulte han at han havde et udbrud? Når jeg tænker over det så blev jeg smittet første gang jeg havde sex med min ex kæreste (og hun havde ingen udbrud kan jeg sige med sikkerhed), så ja det må være ekstremt smitsomt når det ligefrem sker første gang vi havde sex.

gæst

Re: Skal man sige det?

Indlæg af gæst »

Hej Leea
Tak for dit svar :-)
Jeg spørger fordi jeg selv kæmper med nogle symptomer, som jeg ikke kan få diagnostiseret.
I slut december 2016 fik jeg ligesom noget rødt udslet på glans af penis, tog selvfølgelig til lægen og er sidenhen blevet testet utallige gange for alt hvad der røre sig af sygdomme, men alle med negativt udfald.
Slut januar 2017 begyndte jeg at få brændene inderlår, prikken i ankler og fødder, generelt ubehag i benene fra skridtet ned, og lider stadig af det.
Jeg får stadig en form for udslet hver 14-20 dag som vare en lille uges tid, og i den periode er ubehaget i mit nervesystem værst.
Jeg har selv mistænkt herpes, og mistænker det egentlig stadig, trods jeg har fået taget utallige podninger af udslettet, og jeg har også fået taget en biopsi af udslettet, men ingen af delene kunne give mig et svar. Jeg har været på aciclovir flere gange i forløbet, men uden mærkbar forbedring.
Når jeg spørger den medicinske verden, benægter de at hsv kan være skyld i de nervegener jeg har fået, trods jeg flere steder har læst beretninger om andre lidelsesfæller. For at toppe min lidelser, har jeg lidt af tinnitus det sidste års tid, som jeg også har læst kan være udløst af hsv virussen.
Jeg har et par spørgsmål jeg håber du vil besvare .-)
1) Hvordan og hvor har du fået bekræftet at det er hsv virussen der er skyld i dine nervegener ?
2) Har antiviral ikke haft nogen mærkbar forbedring hos dig ?
3) holder dine nervegener sig på et stabilt niveau, eller køre det også op og ned ?
Mvh Gæsten

leaa96ab
Samaritan
Samaritan
Indlæg: 43
Tilmeldt: 20. jan 2016, 05:45

Re: Skal man sige det?

Indlæg af leaa96ab »

Hej Sunny. Jeg kan jo så meget forstå,at det er umådeligt hårdt at skulle nævne, man har herpes. Det gør jeg virkelig! Men jeg ved,at mange finder partnere alligevel, som accepterer det. Du kan evt søge efter eksempler herpå herinde. Der er også datingsiden for os, Positivesingles.com. Den er international, men der er danskere på. Jeg mødtes selv med en fyr derfra :-) Jeg kan kun sige,at jeg tager dyb afstand fra sex & samfunds holdninger til ansvarsbevidst adfærd og det at man bør bekende status før sex. Altid. Jeg har taget mange diskussioner med dem og værst var, da jeg skulle deltage i en udsendelse med dem i Sundhedsmagasinet, dr.1. Jeg ønskede anonymitet/skjult ansigt og dr sagde ok, for så efter interviewet at ombestemme sig. Da programmet så sendtes, i maj 17, ser jeg så gynækologen fra sex og samfund stå og sige,at "det er det samme som at have det på læben og man får det kun et par gange i livet og finder ud af at leve fint med det". Jeg kontaktede hende og fortalte min historie og hun medgav,at man kunne rammes sådan,men at man bevidst undlod at nævne det, fordi "folks liv ramler sammen, hvis vi gjorde". Jeg blev naturligvis vred, men nu kan jeg kun selv oplyse mere, når sex og samfund (sexlinien er en del af det), svigter. Det eneste, de nævner, jeg kan forholde mig til er,at man kan udvikle neuralgi (nervesmerter forårsaget af herpes). Jeg må desværre mene,at man i f.eks USA har forsket langt mere i lang tid om herpes og følger heraf. Det er ikke for at skræmme, men nogle gange er sandheden jo sådan. JAMA (journal of american medical association) er et internationalt højt anerkendt lægeforening og jeg kan anbefale deres oplysninger om herpes 2, da de specifikt har forsket i type 2. Ved dog ikke, om du har type 1 el. 2 ? Type 1 giver typisk meget få udbrud genitalt og laver sjældent forstyrrelser i centralnervesystemet, som jeg har fået pga type 2. Hvad angår min eks og hans mangeårige herpes, så ja, jeg fik de første symptomer efter jeg var intim med ham første gang.. Jeg så helt sikkert intet "galt" på ham, -men det gjorde jeg et par mdr senere. Han havde riftlignende rødme pä glansen. Dagen efter skrev han,at "han havde fäet et udbrud af sin gamle herpes og håbede da ikke,jeg fik noget af den slags". ;-> ! Vi var aldrig et officielt par, men jeg troede da, at jeg kunne stole på ham og at han ikke stak mig en direkte løgn, da jeg spurgte ham før sex, om han var sygdomsfri. Jeg tror,at jeg blev smittet første gang, vi var sammen, men uden han havde udbrud. Men det er forskelligt. Nogle, som os, er uheldige første gang at smittes, andre ikke. Igen kan der være nogle, der ikke ved, de er smittet pga at de ikke har kraftige symptomer. Du er meget velkommen at spørge om andet, hvis du føler for det. Bedste hilsener Leyla.

leaa96ab
Samaritan
Samaritan
Indlæg: 43
Tilmeldt: 20. jan 2016, 05:45

Re: Skal man sige det?

Indlæg af leaa96ab »

Hej Gæst. Helt ok,du spørger bare! Jeg må indrømme,at mange læger ER meget uvidende om de neurologiske følger,man kan få af herpes (mest type 2). Jeg har alt det, du nævner neurologisk. Tinnitus fik jeg over et døgn for 4 år siden ved kraftigt udbrud genitalt og i mundhulen og 9 mdr efter smitte. Har du fået blodprøve foretaget for type 1 og 2 ? Podning er ofte meget svært at få positiv. Mange tager det 2-3 gange, før det viser evt positiv. Jeg fik kun blodprøven,men min læge kunne se blærer pä ydre kønslæbe i venstre side. På læben på munden og øjet har jeg det også. Blærerne er karakteristiske. Hvid-gullige og rødme omkring. MEN man kan også, som jeg i starten havde, have et såkaldt riftudslæt. Dette er mindre klassisk, men mange fär faktisk kun det. Nervesymptomerne var i starten vage. Mest en kriblende følelse genitalt og pä fødderne, havde jeg. Udfläd (mest kvinder) og ubehag i underlivet og en let svie var også i starten. Dette var i perioder, evt en gang om måneden. Efter 6 mdr fik jeg tiltagende smerter der blev meget værre efter samleje. Knivagtige og brændende jag genitalt og vaginalt. Samme type smerte fik jeg gradvist i lår og fødder samt ansigtet. Smerterne fulgte udbrud ret meget. Er absolut værre under udbrud,men genitalt er jeg permanent nerveskadet. Min venerolog, specialist i kønssygdomme gav mig diagnosen radikulitis, -nervebetændelse pä kønsdelene samt generel nervebetændelse, postherpatisk neuralgi. Han sagde,at det typisk kan følge af især type 2. Han mente ligeledes,at jeg har haft periodisk påvirkning af hjernehinden, da jeg udover tinnitus samtidig fik mild ansigtslammelse, periodisk feber og kramper i fødderne, forårsaget af aktiv virus foroven. Senere var jeg til en neurolog pä Riget, der mente det samme samt min egen læge. Så ja, har det bekræftet af to specialister.Jeg havde da heller ingen af den slags smerter før. De er slemme, så man husker det! Ja, jeg tog anti virus i 9 mdr i træk. Dagligt. Det hjalp kun lidt i starten pä udbrud, men det holdt da op med at virke. Hvis du bor i Kbh., kan jeg anbefale ham specialisten i kønssygdomme. Han hedder Johan Milling Holk Poulsen og har praksis nær Svanemøllen på Østerbro. Jeg ved ikke meget om andre neurologiske sygdomme, som kan ligge til grunds for dine symptomer. Kun helvedesild/herpes zoster. De neurologiske smerter skulle være de samme som med herpes simplex, men blærerne er mere røde end hvide, som adskiller sig fra herpes simplex. Man kan vist få det genitalt og det kan også gå i centralnervesystemet og give tinnitus. Men man smitter jo ikke med det, hvis man har haft skoldkopper, -hvilket endnu flere vist har haft end herpes. Har du haft skoldkopper,kan det være helvedesild. Håber,du føler,du fik svar. Ellers skriv. Bedste hilsener Leyla

Sunny

Re: Skal man sige det?

Indlæg af Sunny »

Hej Lea,

Jeg var hos lægen i dag fordi jeg ønskede at få taget en blodprøve, så jeg kunne få bekræftet at jeg har herpes og hvilken type jeg havde i blodet.
Det viser sig at jeg faktisk blev podet da jeg var hos ham for 4 år siden (kan jeg åbenbart ikke huske jeg blev, formentlig fordi det ikke gik mig på dengang) og jeg har type 1. Han sagde at en blodtest ikke ville gøre fra eller til, da den ikke vil kunne vise noget.
Jeg spurgte ham ind til mht. smittefare osv. og han sagde at der ingen smittefare er med mindre at der er udbrud og jeg spurgte ham ind til om man bør informere nye partnere og det mente man ikke var nødvendigt med mindre man har et udbrud. (Jeg videreformidler blot hvad han siger her)

Det lyder som om du er sat ret godt ind i tingene, og HSV-1 kan vel godt smitte genitalt uanset (uden man har oral osv) og der er vel også smittefare selv om det ikke er i udbrud?
Skulle der være en risiko vil jeg helst informere min partner uanset, men det er bare meget modstridende med hvad jeg lige har fået informeret fra lægen (Ved ikke om forskellen ligger i at jeg har type1 og ikke type2).

Gæst

Re: Skal man sige det?

Indlæg af Gæst »

Hej Leyla

jeg er glad for at du tager dig tid til at besvare mine og andres spørgsmål :-)

jeg bor tæt på århus :-)

jeg har fået foretaget en blodprøve for herpes, og den viste positiv for hsv1 og herpe zoster. Hsv2 sagde den igenting om i mit svar, jeg ved ikke om man så kan konkludere at der ikke er noget ??
Hsv1 og zoster fortæller mig jo egentlig ikke særlig meget, da det højest sandsynligt er fra barnsben, at jeg har fået det.
jeg har ligeledes gået ved specialister inde i Aarhus, som stadig ikke er sikker på hvad pokker mit udslæt på penis er for noget. Jeg er næsten lige stoppet med noget lysterapi (værste smerte jeg NOGENSINDE har prøvet), men det havde ingen positiv effekt.
Jeg har snart en tid hos en neurolog (for anden gang), henvist fra min læge, som nok heller ikke kan konkludere noget :-( men min læge syntes jeg skulle få ham til at henvise mig til en rygmarvsprøve, da det vidst nok er det ultimative sted at tage prøver for diverse virusser fra.
I lidt over halvandet år har jeg døjet med de skide nervegener (det første halve år var klart værst), og jeg må sige at de er aftaget lidt i forhold til i starten. Jeg håber ikke mine nerveender har taget permanent skade, da jeg i perioder af 2-4 dage er helt fri for dem ?? Tinnitusen er nok den værste sidegevinst, konstant høj hyletone er sgu nogen gange ved at drive mig til vanvid :-)
Vh Gæsten

Besvar