Mangel på information - udbrud efter sex?

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
Katrinebjerre123
Indlæg: 1
Tilmeldt: 23. jul 2017, 18:40

Mangel på information - udbrud efter sex?

Indlæg af Katrinebjerre123 »

Hej,
Jeg er en 19-årig pige, der fik konstateret herpes i underlivet for lige knap 2 år siden. Den gang i sin tid fik jeg ikke rigtig nogen information, og jeg havde - og har stadig ikke - nolge jeg kunne snakke med om det. Dette bevirker at jeg ikke rigtigt ved noget om sygdommen, men eftersom jeg ikke har mærket noget til den siden mit første udbrud, har jeg forsøgt at "glemme" det.
MEN i torsdags var jeg sammen med en fyr (med kondom) - og er nu ret sikker på at jeg har fået et udbrud... Nu til mit spørgsmål: Kan et udbrud fremprovokeres af sex?? Og i så fald, vil jeg så for fremtiden få et udbrud i forbindelse med sex?

Som skrevet har jeg ikke haft udbrud siden jeg fik sygdommen konstateret for to år siden, og troede egentlig derfor bare at jeg var en af de heldige uden symptomer, men lige nu ser livet sku lidt sort ud..

leaa96ab
Samaritan
Samaritan
Indlæg: 43
Tilmeldt: 20. jan 2016, 05:45

Re: Mangel på information - udbrud efter sex?

Indlæg af leaa96ab »

Hej ! Jeg tror desværre, at mange herinde har oplevet manglende info fra deres læger ved Herpesdiagnose. Der lader til at være ret mangelfuld oplysning hos læger herhjemme om både smitte og symptomer. Jeg har haft type 2 i omtrent fire år,og har selv fundet mest info om det via nettet. Prøv evt. B.la JAMANETWORK.COM (American Journal of Medicine) og søg på Herpes 2 el. Genital Herpes, alt efter, om det er type 1 el. 2, du har i underlivet. Er på engelsk,men du kan vist få det oversat. Eller prøv blot at søg Herpes Genitalis på google. En del, især kvinder, kan opleve,at friktionen under samleje kan fremprovokere et udbrud. Hvis du kun har haft to udbrud pä to år, kunne jeg forestille mig,at du ikke generelt får udbrud altid ved sex.. Måske har du type 1 ? Der har man generelt langt færre udbrud. Men mht. Kondombrug og smitte, beskytter det kun ca. 50%,da Herpes, desværre, kan smitte alligevel,da vira og udbrud kan være på ydre kønsdele, modsat f.eks. Klamydia. Men man kan vælge at tage en forebyggende dosis anti virus medicin, så smitterisikoen nedsættes yderligere. MEN man bør stadig bekendtgøre sin status til en seksualpartner og derved opretholde deres ret til egen krop og hvad den kan risikere, -også selvom det er svært. Jeg kan anbefale at få mere info fra en speciallæge i gynækologi el. Kønssygdomme/hudsygdomme. De ved ofte noget mere om Herpes end alment praktiserende læger, synes jeg. Hvis du bor i Kbh., kan jeg varmt anbefale Johan Milling Poulsen, specialist i hud- og kønssygdomme. Han kan også undersøge dig, selvom han ikke er gynækolog. De bedste hilsener, Leyla.

Besvar