Hvordan får jeg det bedste ud af at være smittet?

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
lifeisgood..

Hvordan får jeg det bedste ud af at være smittet?

Indlæg af lifeisgood.. » 26. feb 2017, 08:37

Hej alle skønne mennesker.

Jeg fandt i går ud af, at jeg har herpes g. Jeg har ligesom så mange andre (har jeg kunnet læse mig frem til herinde) grædt en del over det - trods det, at nyheden kun er en dag gammel. Jeg har aldrig i mit liv følt mig så beskidt før, men jeg er godt klar over, at det er en sygdom, jeg skal leve med resten af livet - ALTSÅ vil jeg bare gerne forsøge at få det bedste ud af det.

Jeg har heldigvis en dejlig kæreste, som støtter mig. Vi er begge meget interesseret i at vide mere om den her vidunderlige virus.... Jeg har søgt internettet tyndt, og faldt over den her hjemmeside, som har nogle fantastiske indlæg. Jeg håber, at I er nogen derude, som har lyst til at svare på nogle af mine spørgsmål.

1) Min kæreste og jeg har været sammen i 2 år nu. Han har ikke haft tegn på, at han er smittet - heldigvis! - og eftersom vi begge ved, at ingen af os har været den anden utro, er mit spørgsmål... Hvordan kan jeg have fået herpes? Jeg er klar over at den kan ligge latent, men også i over 2 år???

2) Jeg spurgte min læge, om min kæreste burde blive tjekket. Det svarede han nej til "han finder nok ud af det, hvis han er smittet".... Er der ikke nogen grund til, at han bliver tjekket for det??? - der er måske ikke nogen måde at forebygge på, hvis man endnu ikke er smittet?

3) Hvis han nu ønsker at blive tjekket, synes jeg at have læst, at han kan få taget en blodprøve - er det korrekt? Og er det bare ved hans egen læge??

4) Hvor mange udbrud har I i gennemsnit ca?

5) Er der noget jeg kan gøre for at gøre selve forløbet med udbrud mindre smertefuldt?? Jeg kan knapt nok gå eller sidde normalt, fordi det gør så forbandet ondt. Jeg kan heller ikke gå i bad uden at tude pga. smerterne. Og når jeg skal på toilettet.... siger ikke mere.

6) Er det rigtigt forstået at man kan forebygge nye udbrud eller i hvert fald mindske dem? I så fald hvordan?? Jeg har fået nogle piller af min læge, som skal afhjælpe mit nuværende udbrud. Han sagde, at jeg kun skulle tage pillerne i to dage, men har læst herinde at nogen tager pillerne hele tiden, netop for at forebygge. Kan det passe?

7) Det med ikke at have sex under et udbrud giver for mit vedkommende sig selv - det føler jeg mig alt for ulækker til + at jeg slet ikke tør tænke på alle de smerter det ville medføre... Dermed ikke sagt, at jeg ikke en dag igen virkelig gerne vil have sex med min kæreste! Hvordan ved jeg, at mit udbrud er ovre?? Hvis ikke han er smittet, har jeg ikke lyst til at udsætte ham for det her!

8) Til kvinderne derude - oplever I også at jeres lymfekirtler hæver op og gør ondt? Jeg oplever særligt, hvis jeg har siddet sammenbøjet og igen strækker mig ud, at det giver de samme jag, som menstruationskramper gan give i maven.

9) Hvis herpes kan ligge latent i over 2 år, hvorfor er det så lige, at jeg har fået et udbrud NU? Kunne forstå hvis det var omkring jul, fordi jeg var meget stresset, men har hverken været stresset eller ked af det den sidste måned.

10) Har I ellers nogle gode råd til, hvordan man får det bedste ud af at være smittet? Jeg er åben overfor ALT! Jo mindre jeg bemærker sygdommen, desto bedre.

Håber at I har lyst til at svare på nogle af mine mange spørgsmål!

På forhånd tak!

malou85
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 114
Tilmeldt: 4. dec 2011, 10:51

Re: Hvordan får jeg det bedste ud af at være smittet?

Indlæg af malou85 » 7. mar 2017, 09:19

Hej

Jeg vil prøve at svare så godt, jeg kan :)

1) Du kan have fået det fra tidligere partnere, hvor det derefter har ligget latent, eller også kan din kæreste have herpes, uden at vide det. Man kan godt få udbrud, uden at man bemærker det.

2+3) Jeg mener, at han kan få en blodprøve for at se, om han har antistoffer. Jeg synes, at han skal snakke med sin egen læge om det. Jeg synes ikke din læges forklaring er god nok - for han kan godt have herpes, uden at bemærke det. Din kæreste kan alternativt være mere obs på knopper/udslæt, og tage til lægen og podes, når de dukker op.

4) Det er meget forskelligt. Nogle får et par gange om året, andre meget oftere. Der menes at være en sammenhæng mellem udbrud og type af herpes. Hype 2 siges at være mere aggressiv end type 1

5)) uriner under bruseren med lunken vand, det tager det værste. Køb evt. barrierecreme. Smør evt zink creme og bedøvende creme på de mest udsatte områder. Ellers sørg for at holde området rent og tørt. Sørg for hvile og god kost, da dit immunforsvar har en afgørende rolle. Det første udbrud er det værste. Var personligt også hårdt ramt og lå sygemeldt i en uges tid uden en trevl på underkroppen :D

6) Der er forskellige holdninger til forebyggelsen. a) Du kan sørge for at holde dit immunforsvar oppe, forsøge at finde ud af hvilke faktorer der påvirker (fx madvarer, mens, stress, sol osv), evt spise longo viltal b) hvis du ofte får udbrud, kan du spise forebyggende piller hver dag.

Min personlige holdning er at lade kroppen klare det selv. Jeg har altid en kur liggende, men ofte lader jeg kroppen klare det selv. Jeg tænker at kroppen danner huske- og dræberceller nok, hvis jeg lader den kæmpe kampen. Jeg spiser longo vital hver dag.

7) Du kan sagtens dyrke sex med din kæreste. Det er virusvæsken, der smitter, og når der er sår på, er smitterisiko mindsket. Men vent til alle sår er helet. Det heler helt op, og du ville ikke kunne se ar eller lignende efter det.
Jeg fik mit første udbrud i 2012, var efterfølgende i forhold i 3 år, derefter haft 7 sexpartnere, og har ikke smittet nogle af dem :)
Desuden har din kæreste kendskab til din herpes og til smitterisiko, så I deler ansvaret. Det ligger ikke kun på dine skuldre :)

8) ja de hæver op, som reaktion på angreb på immunforsvar.

9) Det kan kun din krop svare dig på.

10) accepter den. Lær din krop og din herpes at kende. De fleste lever fint med det, og tænker overhovedet ikke på det i hverdagen. Det er ingen hindring for at have et godt sexliv :)

Besvar