Er der nogen? Nyligt smittet. Skuffet og ked af det.

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
detvardumt
Indlæg: 6
Tilmeldt: 3. aug 2015, 19:48

Er der nogen? Nyligt smittet. Skuffet og ked af det.

Indlæg af detvardumt » 3. aug 2015, 21:17

Hej til dig der måtte sidde i den anden ende.

Jeg har netop i dag fået bekræftet af min læge, at jeg har fået herpes genitalis. Min læge har været usandsynligt dårlig til at informere om sygdommen, så lige nu sidder jeg med en utrolig tom fornemmelse mens jeg prøver at google mig frem til hvad mit liv må komme til at indebære fremover.

Sygdommen har jeg fået efter et engangsknald... Jeg er så pisse skuffet over pigen der smittede mig ikke sagde eller gjorde noget aktivt for at forhindre at smitte, som f.eks. at bringe ideen om et kondom på banen. Jeg er godt nok også 100% klar over at jeg også begik en fejl for ikke at gøre det samme.

Det her var en lille test for at se om der er liv i forummet. Jeg har mange spørgsmål jeg brænder inde med og da jeg føler mig meget lidt motiveret for at tage fat i venner og familie, så jeg håber at der er nogen. :?:

Mand, 24 år, København.

Vaks
Indlæg: 1
Tilmeldt: 10. aug 2015, 20:36

Re: Er der nogen? Nyligt smittet. Skuffet og ked af det.

Indlæg af Vaks » 11. aug 2015, 08:05

Hejsa.

Jeg er i den situation, at jeg har fået udskrevet piller til herpes, men min læge har egentligt ikke fortalt mig, at det er det, jeg har..
Men jeg mangler også nogle opdateret indslag om folk´s viden på området lige nu og her!!!

sepreh

Re: Er der nogen? Nyligt smittet. Skuffet og ked af det.

Indlæg af sepreh » 12. aug 2015, 13:59

Ja, der er løbende gang i forummet herinde.
Jeg har efterhånden levet med sygdommen i 4 somre, var slut-tyverne da jeg blev smittet af en flirt, som ikke vidste han havde lortet (so he said). Men ja, løb jo selv en chance og det var dumt og jeg bøder for det den dag i dag.
Jeg gik rigtigt meget ned på at have fået den sygdom og var faktisk til psykolog en enkelt gang, fordi jeg så verden, som fremadværende meget mørk. Troede ikke på at nogle havde lyst til at være sammen med mig med den sygdom og følte mig noget så klam.
Jeg har haft mange og hyppige udbrud og har ifm. udbrudene fået aciclovir. På trods af sygdommen har jeg alligevel haft to korte og nu et langt forhold 2 år+ med nogle fyre, som har været meget forstående, men som selvfølgelig ville undgå at blive smittet (dog velvidende at risikoen, omend den er meget lille med brug af kondom, er der). Jeg håber fortsat på en kur der kan medvirke at man ikke giver lortet videre, men men men, når det så er sagt, så lever jeg i dag et helt alm. liv og er endda gravid med min dejlige kæreste - og er blevet det uden at have smittet min kæreste (i hvert fald hvad vi ved af). Dog på forebyggende behandling ifm. graviditetsplanlægningen.

Min læge sagde for mange år siden at det kun er et virus af mange vi har i kroppen. HVS-2 som er den type herpes der findes på kønsdelene. Statestikken siger at ca. 25% af den voksne befolkning har antistoffer imod HSV-2. Men mange ved ikke de har disse - faktisk det er kun 1/4 af de 25% der få blærer, som symptom på sygdommen (så vidt jeg har forstået det)

detvardumt
Indlæg: 6
Tilmeldt: 3. aug 2015, 19:48

Re: Er der nogen? Nyligt smittet. Skuffet og ked af det.

Indlæg af detvardumt » 13. aug 2015, 22:32

Dejligt at høre et svar herinde. Jeg har siden sidste besked haft booket en ny tid hos min læge mhp. at blive klogere på sygdommen. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan og hvorledes noget af den info stemmer overens med virkeligheden, da jeg kan læse noget andet på nettet.
Hun siger:
- At Herpes for så vidt kun smitter når det er i udbrud. Så jeg principielt set ville kunne dyrke sex med en fast partner uden kondom uden at smitte såfremt det ikke var i udbrud.
- At udbrud kun vil vende tilbage hvor det gjorde ifbm. med det første udbrud. Jeg var heldig at have et meget lille udbrud, så det håber jeg på er rigtigt.

Hvordan stemmer disse ting overens med virkeligheden?

Og på det personlige plan. Kan du, sepreh, eller andre videregive nogle erfaringer i forhold til at fortælle en potentiel partner om sygdommen? Jeg har en forestilling om at ligeså snart ordet herpes bliver bragt på banen vil vedkommende løbe skrigende væk uden at have hørt hvad det egentlig betyder - nogle facts osv.

Mit humør er egentlig udemærket da der er fart på mit liv generelt, så kan skubbe det lidt væk. Har dog ikke fortalt det til nogen, selvom chancen har budt sig - små skridt.

Til dig der har fået piller. Jeg krydser fingre og håber på det bedste. Skulle det modsatte vise sig har hjemmesiden hjulpet mig [Link slettet af redaktionen]

malou85
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 114
Tilmeldt: 4. dec 2011, 10:51

Re: Er der nogen? Nyligt smittet. Skuffet og ked af det.

Indlæg af malou85 » 14. aug 2015, 16:11

detvardumt skrev:
> Dejligt at høre et svar herinde. Jeg har siden sidste besked haft booket en
> ny tid hos min læge mhp. at blive klogere på sygdommen. Jeg kunne godt
> tænke mig at høre hvordan og hvorledes noget af den info stemmer overens
> med virkeligheden, da jeg kan læse noget andet på nettet.
> Hun siger:
> - At Herpes for så vidt kun smitter når det er i udbrud. Så jeg principielt
> set ville kunne dyrke sex med en fast partner uden kondom uden at smitte
> såfremt det ikke var i udbrud.
> - At udbrud kun vil vende tilbage hvor det gjorde ifbm. med det første
> udbrud. Jeg var heldig at have et meget lille udbrud, så det håber jeg på
> er rigtigt.
>
> Hvordan stemmer disse ting overens med virkeligheden?
>
> Og på det personlige plan. Kan du, sepreh, eller andre videregive nogle
> erfaringer i forhold til at fortælle en potentiel partner om sygdommen? Jeg
> har en forestilling om at ligeså snart ordet herpes bliver bragt på banen
> vil vedkommende løbe skrigende væk uden at have hørt hvad det egentlig
> betyder - nogle facts osv.
>
> Mit humør er egentlig udemærket da der er fart på mit liv generelt, så kan
> skubbe det lidt væk. Har dog ikke fortalt det til nogen, selvom chancen har
> budt sig - små skridt.

Hej :)

For at svare kort på dine spørgsmål:

1) Man vurderer at man har en smitterisiko på ca 5% i udbrudsfri perioder. Hvad det betyder, kan der være usikkerheder omkring. Det kan være grundet et meget lille udbrud, der ikke bemærkes. Det kan også være, at man på en eller anden måde desværre kan formå at smitte ved et ikke-synligt udbrud, hvor der stadig eksisterer virusvæske :)

Ja du ville kunne dyrke sex med din faste partner uden kondom. Jeg selv brugte ikke kondom i mit daværende 3årige forhold, ej heller med min nye kæreste.

2) Hvad jeg har af viden, så vil der godt kunne udbrud andre steder end det sted, hvor du blev smittet - altså ved dine slimhinder fx. Virus kan bevæge sig i nervebaner - og der kan være næsten usynlige blærer, hvor man fx ved tørring efter urinering kan videreføre virusvæske. Jeg fik store blærer ved anus, og jeg dyrker ikke analsex, så går derfra også udfra, at virus kan flytte sig :)

Til info, så har jeg ikke personligt selv oplevet, at jeg er blevet afvist grundet herpes. Jeg har været 200 % ærlig i forhold til sexpartnere og kærester/dates. Jeg hviler også meget i mig selv, og har valgt ikke at lade ordet "kønssygdom" fylde ved mig. Mit er type 1, og jeg er højst sansynlig blevet smittet via spyt ved sex. Jeg fortæller, at jeg har herpes, at risikoen for smitte er 5 % i udbrudsfrie peioder og høj ved udbrud, at kondom ikke beskytter mod smitte og at det er et delt ansvar, hvis der skal dyrkes sex :)

sepreh

Re: Er der nogen? Nyligt smittet. Skuffet og ked af det.

Indlæg af sepreh » 25. aug 2015, 11:35

Vedr. dine spørgsmål:

Jeg synes faktisk os mit allerførste udbrud var det værste - efterfølgende har jeg oftest haft kun en blære, maksimalt to samtidigt. Men synes ind imellem mine udbrud har været meget laaaaange.
Ja, man siger jo at man smitter i 5% af den udbrudsfri periode og tror da også at det har noget at sige ift. at det kommer så pludseligt. Mit kommer typisk om natten, hvor jeg pludselig kan mærke at det er på vej og næste morgen er der så en blære. Måske det er tiden lige inden, udbruddet bliver synligt, at det smitter - det vides nok ikke med sikkerhed.

Vedr. partneres reaktioner, så har de virkelig taget det stille og roligt. Jeg har ligesom Malou os altid været 200% ærlig omkring min situation. Men de har da heldigvis fundet mig skøn på så mange andre området, at de har kunne se gennem fingrene med det virus.
Jeg må dog indrømme at jeg virkelig håber på der bliver fundet en kur, så man ikke giver smitten videre. Det ville være så skønt, ikke at skulle bekymre sig om det. For ville lyve, hvis jeg sagde at min kæreste er 200% afklaret med sygdommen. For det er han ikke helt - han ønsker naturligvis ikke at få smitten - hvis han kan undgå det, men er indforstået med at risikoen er der. Og han elsker mig uanset hvad.

detvardumt
Indlæg: 6
Tilmeldt: 3. aug 2015, 19:48

Re: Er der nogen? Nyligt smittet. Skuffet og ked af det.

Indlæg af detvardumt » 2. sep 2015, 17:04

Tusind tak for svarene, venner! Det er rart at høre fra nogen der står i samme situation og kan fortælle hvordan og hvorledes. Takker I nej til oral-sex?

Der er jo ikke andet for end at være mere anstændig end hende der smittede mig var :) Har så absolut heller ikke tænkt mig at lade det møg definere mig eller min fremtid. Men ja - jeg krydser bestemt også fingre for en kur imellemtiden :)

Besvar