Hvordan finder man kærligheden?

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
Max
Indlæg: 1
Tilmeldt: 16. feb 2014, 20:11

Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af Max »

Hej alle.

Jeg blev smittet med Herpes for en 3 år siden, af en pige jeg mødte over en periode på nogle måneder. Vi kendte hinanden i forvejen og var venner, men det blev ødelagt efter hun smittede mig. Jeg var så tæske sur over, at hun ikke havde fortalt mig noget. Vi var sammen i cirka 3 måneder, og pludselig en morgen havde jeg kløe, knopper og rødme dernede. Gik selvfølgelig til lægen og fik svaret - Du har herpes. !!!
Det ødelagde vores venskab, og er i dag stadig vanskeligt, da vi har fælles venner, og ikke kan undgå at løbe ind i hinanden nogle gange.

Det er ikke fordi jeg har mange udbrud, og har vel på de 3 år haft en 6-7 mindre udbrud. Så det er ikke noget der generer mig, helt så meget som jeg kan fornemme det gør ved andre. Men psykisk er jeg ret præget. Jeg er 37 år og drømmer om børn og fælles drømme med en kæreste. Jeg skulle bruge noget tid på, at "turde" kommer derud igen, men nu har jeg for tredje gang på et år oplevet, at jeg fortæller det til en jeg har mødt, og bliver afvist med den begrundelse, at de ikke tør være i et forhold med en som er smittet med herpes. Jeg er fast på, at jeg skal fortælle det inden man har sex, da jeg på ingen måde vil udsætte en anden for det jeg blev. Det virker jo helt umuligt at møde en kæreste, og det går mig rigtig meget på, at jeg føler hun har ødelagt mit liv, eller ihvertfald gjort det 100 gange mere besværligt.

Hvordan er jeres oplevelser af det, at have en kæreste, møde en ny osv. Løber de også skrigende bort?
Er det muligt at have en kæreste, uden at man smitter hende med tiden? Det er jo ret meget at bede om?

Max

Serge

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af Serge »

Hej,

Det her er måske ikke det mest politisk korrekte indlæg, men jeg går så småt og bliver lidt irriteret over folks forskrækkelse over Herpes.
Først og fremmest, så skal folk forstå, at Herpes altså ikke en farlig sygdom. Det er en hudsygdom som ganske rigtigt er ganske generende, når den er i udbrud, men hvis man elles tager sine forholdsregler, så kan man altså leve helt normalt med Herpes. Der er selvfølgelig nogen problematikker med fødsler, og man skal ikke lige rive op i sårene, og så pille sig i øjet bagefter. Men...det skal man heller ikke, når man har pillet i et almindeligt sår.

Jeg synes lidt Herpes bliver sat i bås med nogle meget værre sygdomme, men i modsætning til aids, gonorre syfilis osv., så dør man altså ikke af herpes, hvis man ikke bliver behandlet. Der sker faktisk ikke noget udover, at man sommetider har nogle trælse dage med udbrud.

Det er selvfølgelig meget ædelt at fortælle en potentiel sexpartner, at man har herpes, men hvis man ellers udviser normal ansvarsfuld adfærd og beskytter sig med kondom, så smitter man altså ikke og så synes jeg ikke det er strengt nødvendigt at sige noget...man skal blot være konsekvent med beskyttelsen. Mange vil jo netop afvise dig, fordi de ikke kender dig ret godt, og så er det lettere bare at sige nej, og gå videre i livet. Hvis de lærer dig lidt bedre at kende, så er de måske lidt mere indstillede på at lytte til dig, når du fortæller dem, at du har herpes, men at hvis man ellers passer på, så kan man sagtens have et godt sexliv ved siden af.

Det er selvfølgelig et problem, når man beslutter sig for at få børn. Så er der jo ingen vej uden om at smide kondomet. Men man render jo ikke rundt med udbrud hele tiden (jeg ved godt, at de værste skræmmekampagner siger, at der er 5% chance for at smitte selv uden udbrud) så kan man jo planlægge de seksuelle udskejelser lidt herefter, så man har sex uden kondom, når man er udbrudsfri. Og det er du jo det meste af tiden.

Jeg kan fortælle, at jeg har haft to partnere de sidste 6 år...2 år med den ene og 4 år med den anden, og vi har fulgt processen, at i samme øjeblik jeg har kunne mærke kløen, så har vi ikke haft sex, og der er nu gået 6 år uden jeg har smittet nogen. Begge har været klar over risikoen, men altså valgt at tænke, at de kan leve med plagen, hvis de skulle blive smittede.

Man kan selvfølgelig være uheldig at smitte nogen, og så er vedkommende så medlem af en klub der består af ca 25% af befolkningen...men man er altså ikke i dødsfare.

Med hensyn til din veninde så synes jeg du skal tilgive hende. Dit liv er på ingen måde blevet mere ødelagt end du selv vil ødelægge det ved sort tænkning, og hun har stensikkert ikke smittet dig af ond vilje. Jeg vil vædde hvad som helst på, at hun er lige så ked af det som dig. Så brug din energi bedre, tilgiv hende og kom videre i livet i stedet for at sprede dårlig stemning, når du møder hende mellem venner. Det er der ingen der vinder ved.

Håber ikke du bliver alt for stødt af min lille "opsang", men det er altså ikke så forfærdeligt at have herpes !!!

Vh

Serge

Kapper
Indlæg: 4
Tilmeldt: 6. feb 2014, 12:55

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af Kapper »

Hej Max!
Jeg står selv med mange af de samme spørgsmål, som du går rundt med.
Derfor vil jeg spændt følge tråden her og se hvad folk har af erfaringer med dating og det at fortælle folk omkring deres virus i kroppen.

Min egen holdning til det med at fortælle omkring herpes til en man er glad for, hvorpå de så bare forsvinder fra ens liv er klar! "Så var vedkommende bare ikke den rigtige for dig!". :|

De folk der stikker halen mellem benene når de hører om virussen er jo ofte fordi, at de er uvidende omkring emnet. Herpes er jo ikke farligt som sådan og du går jo heller ikke konstant rundt og er en smitter. Så hvis pigen ikke lige kan overleve at du har et par udbrud om året, så er de vel heller ikke værd at samle på?

Tror bare man skal have tålmodighed (siger jeg selv som single :roll: )


Jeg er dog lidt nysgerrig hvorfor du fortæller alle du har tænkt dig at have sex med, at du har herpes? Hvis du ikke er i udbrud og du plejer at få udbrud et sted der bliver dækket med gummi under sex, ser jeg ingen grund til at ytre mig om, at jeg har en virus i kroppen.

malou85
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. dec 2011, 10:51

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af malou85 »

Jeg vil lige indskyde at kondom ikke altid beskytter mod herpes.
Jeg er fortaler for at man er ærlig om herpes. Der er ikke uden grund at så mange idag har virusset i kroppen!

Personligt har jeg fortalt alle mine sexpartnere sandheden, og har bevarer respekten for både mig selv og dem :) ingen har afvist mig, og jeg har en kæreste, der har accepteret det 100% . Tvivler på at de fleste vil starte forhold op, efter man har dyrket sex med dem uden at have informeret den.

Jeg er derfor fortaler for at man enten gror eller graver nosserne frem og tager ansvar - det giver imo bedre chance fir at finde en god, forstående kæreste :)

Serge

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af Serge »

Altså. Hvis man benytter kondom, og man ikke er i udbrud, så er chancen for, at man smitter altså rent teoretisk. Det er netop sådanne indlæg, der får folk til at opgive håbet...I givet fald kan man altså også risikere at smitte folk, hvis man giver dem hånden !

malou85
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. dec 2011, 10:51

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af malou85 »

Jeg er dybt uenig.

Er man i forhold, så ser jeg heller intet problem med at droppe kondomet, så vidt partneren uden virus er informeret. Vi har ikke på nogen tidspunkt brugt kondom i mit eget forhold, af fælles beslutning, efter jeg fik herpes konstateret.
Dyrker man sex her og der, er det jo altid smart at beskytte sig af flere grunde. Man skal bare være bevidst om, at kondom ikke altid beskytter. Hvis man så vælger ikke at fortælle sin sexpartner om sin virus, så skal man fandme have tjekket sig selv, før man går i gang. IMO....

Herpesvirus er et af de mest smittende virus, og udbrud kan være af yderst minimal karakter. Desuden menes det at 85% af danskerne bærer type 1 i sig.

Jeg synes så absolut, at det er på egen regning, hvis man lader sig skræmme af viden. Det er for let at klandre andre for. Ligesom det er naivt at sige "jamen jeg vidste han havde klamydia, men troede ikke det ramte mig". Det er på egen regning og ingen andres.

Som det første søgte jeg viden om herpes - og var derfor i stand til at videregive info til mine sexpartnere. Det handler også om hvordan man fremlægger det.

Desuden ser jeg det ikke som en kønssygdom, men en virus - den rammer slimhinder bedst, og derfor er kønsorganerne lette ofre. Øjnene, næsen, mund kan rammes lige så let. Jeg synes selv det er så misvisende udelukkende at kalde det en kønssygdom - i så fald render mange af mine unger på mit arbejde rundt med kønssygsomme i fjæset :lol:

TS - for resten, en fyr herinde reklamerer ofte for en datingside for herpesramte - måske det er noget?
Og jeg kender en del, der kommer sammen med herpesramte mennesker, som sagtens lever med det - i forhold og med børn :)

Kapper
Indlæg: 4
Tilmeldt: 6. feb 2014, 12:55

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af Kapper »

Hej Malou

Jeg er enig langt hen af vejen omkring at informere sin sex "partner" i ens virus.

Men hvis jeg har et one nights stand med en kvinde jeg alligevel ikke vil noget yderligere med senere hen, så siger jeg altså intet til hende, men insisterer på gummi.
Nu sidder mit udbrud kun lige omkring strengen på penishovedet, så kan simpelthen ikke se hvordan fanden jeg skal kunne smitte hvis jeg får gummi hen over lillemanden??? Og hvis jeg så samtidig ikke har et udbrud???
Den bliver du simpelthen nød til at forklare mig? For hvis du siger det stadig er muligt at smitte selvom jeg bruger kondom, med tanke på hvor mit udbrud kommer, så tør jeg jo dårligt nok røre ved folk mere :D

Omkring de 5% chance du tidligere nævner der er for at smitte uden for ens udbrudstid, så skyldes de 5% jo, at folk ikke har været helt opmærksomme på om de egentlig har haft et udbrud, eller det har været undervejs (altså virussen er på vej ud i det yderste af en hudlag).
Derfor synes jeg man skal tage det lidt med ro omkring de 5%, hvis man føler man selv har styr på hvornår der begynder et udbrud, så er der sgu ikke 5% chance for at smitte og da slet ikke hvis man kun får et enkelt eller to udbrud om året, som jeg mener var Maxs tilfælde ?

Serge

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af Serge »

@Malou, hvad er det du er uenig i? Jeg skrev ingen steder, at man skulle droppe kondomet. Tværtimod! Jeg skrev at man skal passe på med ikke at blive for forskrækket. Og uanset hvor du søger viden, så står der altså ingen steder, at man risikerer smitte med kondom, hvis man ikke er i udbrud. Man dækker jo altså den del af kalorius til, der kommer i kontakt med det kvindelige organ, så hvis man ikke tror kondomet beskytter mod herpes med kondom...hvad så med Aids? Langt de fleste mænd har deres udbrud på det yderste af penis, og jeg har altså meget svært ved at se, hvordan man så kan smitte, hvis man så bruger kondom.

Det er sjovt nok, at når man snakker om Aids, så er kondomet sikker sex, men ligeså snart man snakker herpes, så er kondomet ikke sikkert. Det hænger bare ikke sammen. Husk, at mange websider som skriver om det her har en "disclaimer", og altså ikke tør skrive andet end, at kondomet heller ikke er sikkert for at undgå søgsmål i tilfælde af, at nogle begynder at påstå at de har pådraget sig herpes efter sex med kondom, og at mange læger er overforsigtige i deres rådgivning for at undgå at folk bliver sløsede. Jeg har også set - specielt amerikanske websider, hvor Herpes nærmest er at sammenligne med en eksplosiv pest som smitter med vinden, men sådan er det altså ikke. Kondomet KAN selvfølgelig gå i stykker, og så er der en oplagt risiko, men det sker også i færre og færre tilfælde. Med et velfungerende kondom og ellers almindelig hensyntagen, så vil jeg fortsat påstå, at risikoen for at smitte er rent teoretisk. INTET er 100% sikkert udover ganske enkelt at undgå sex...men der er man på den anden side heller ikke sikker...man kan jo komme til at røre ved en der har rørt ved en anden, der har herpes. INTET er 100% sikkert.

malou85
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 113
Tilmeldt: 4. dec 2011, 10:51

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af malou85 »

Serge:

Det er rent faktuelt, fordi herpes smitteveje er større og nemmere end Hiv. Der er en debat andet steds her på forum.... :) HIV smitter ikke gennem spyt og væske som herpes gør. Det skal derimod ind i blodbanen. Det er ikke nødvendig for herpesvirus. Derfor er det, som du vist selv sagde, fjollet at sammeligne de to. 1) de smitter forskelligt, herpes er mere lusket 2) man dør ikke af herpes.... :D


Jeg selv må være smittet gennem kondom ved et one night stand. Jeg har aldrig dyrket ubeskyttet sex med andet end 2 kærester, den ene min nuværende. Ingen af dem har herpes. At de har haft et synligt udbrud kan sagtens være muligt ved få af dem (har kun samlet meget få op i byen :P )
Jeg har fortalt mine booty calls at 1) jeg har herpes 2) jeg har intet udbrud lige nu 3) jeg smitter OP til 5% i udbrudsfrie perioder 4) vi bruger kondom, men du skal vide, at det KAN smitte alligevel..... og så er det ligesom sagt. Hvis de har været uinteresseret, så har jeg opbrugt min pakke batterier eller søgt videre.... Så har de ligesom haft valget, og det synes JEG er pisse fedt, at de har haft :) Jeg ville virkelig godt have valget, også til trods for jeg stadig blev smittet...

Kapper - Kommer dit udbrud altid det samme sted? Så heldig er jeg personligt ikke, jeg får udbrud forskellige steder på kønsorganerne og anus. Jeg har aldrig dyrket analsex eller lignende, og alligevel kommer mine udbrud af og til der. Jeg kan også få dem ned af låret, hvilket er mig en gåde. Jeg bad min læge om svar, som efter en periodes søgning efter svar, sagde, at virus ligger i nerverne og derfor godt kan flytte sig......

Simo

Re: Hvordan finder man kærligheden?

Indlæg af Simo »

Hej Max.
Jeg læste dit opslag og selvom det er 100 år gammelt vil jeg bare sige: Op med humøret. Jeg ville personligt IKKE vælge en sød fyr fra fordi han har herpes.
Jeg tror på man kan finde ud af det alligevel!
Jeg håber du har fundet kærligheden og det hele går godt :-)

Besvar