2.udbrud?

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Gæst

2.udbrud?

Indlæg af Gæst »

Jeg fik første udbrud af herpes 2 for 20 dage siden med to blære. Jeg fik medicin og det gik hurtigt over igen. Nu har jeg allerede fået mit andet udbrud - med to blære på samme sted. Er det normalt i starten? Ved mit andet udbrud er det kun blære og jeg er nu begyndt på medicin - så skulle blærene gerne ikke blive til sår?
Jeg kan ikke overskue tanken om at få nye udbrud hver anden uge resten af mit liv og lige nu er jeg så bange for det bliver tilfældet. Hvordan har I mere erfarne med herpes oplevet Jeres forløb? Jeg ved man ofte siger starten er værst. Men er det realistisk at tro jeg på et tidspunkt bliver helt udbrudsfri, eller måske kun kommer til at opleve udbrud 2 gange om året?
Kan der ikke snart komme en behandling så man kan slippe for det her!!!! :(

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 135
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: 2.udbrud?

Indlæg af Arenze86 »

Jeg havde nærmest konstant herpes 2 de første 10 uger. Jeg havde måske lige maks 2-3 dage uden herpes, og så kom det ellers igen.
Så ændrede jeg min livstil. Spiste sundere osv.. Derefter kunne jeg gå op til 2 uger uden udbrud - og tro mig jeg var lykkelig over at kunne gå så længe!
Det varede så ca. 3 år, så kunne jeg gå maks ca.1 måned hvis jeg var heldig. Fik som oftest udbrud i forbindelse med menstruation og usund mad (slik, chips, chokolade osv.) og nogle gange stress. Havde i denne periode også tidspunkter hvor jeg tog piller forebyggende og det hjalp, så jeg var udbrudsfri i et halvt år.
Nu er der gået 3 år og 9 måneder. Jeg spiser sundt igen, efter en mindre sund periode, og det sætter straks antal udbrud ned, for ikke at tale om styrken af dem. Hvis jeg får udbrud nu varer det ca. 2-3 dage, så er det væk. Og det er uden piller, creme eller noget. Det er også meget små udbrud - 1-2 mm. ca..

Men ja, nogen er heldige og får kun ganske få udbrud om året, og med tiden holder udbrudene måske helt op - jeg håber stadig på den dag, og er også sikker på det kommer med tiden, selvom der nok kommer til at gå år.

Du må væbne dig med tålmodighed, du er kun lige i starten og du skal lige lære din krop at kende, og det kan godt tage lidt tid :)
Man håber selvfølgelig altid på at man er en af de heldige der ikke får så mange udbrud, men skulle mene at det er for tidligt at sige noget om det endnu, for dit vedkommende. Jeg krydser fingre for dig :)

Gæst

Re: 2.udbrud?

Indlæg af Gæst »

Har du haft smittet dig selv andre steder på kroppen? Det kan jeg godt være nervøs for! Specielt her i starten, hvor mit immunforsvar ikke kender herpes helt så godt endnu.

Hvornår kan man have sikker sex igen for ikke at sprede smitten? Jeg er smittet af min kæreste, så han har jo herpes 2 i sig, men uden symptomer. Men jeg er nervøs for at gøre udbrudene værre på mig selv, for de to udbrud jeg har haft har kun været med to blære og ønsker jo ikke omfanget bliver større ved fremtidige udbrud. Jeg har haft blærene væk efter første udbrud og havde en periode, hvor det så næsten normalt ud dernede, dog rimeligt rødt.

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 135
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: 2.udbrud?

Indlæg af Arenze86 »

Nej, jeg har ikke smittet mig selv andre steder. Jeg er også meget hysterisk med at vaske mine hænder utrolig godt, når jeg mistænker bare den midste smule herpes på vej. Hygiejne er utrolig vigtigt :)

Jeg har altid først sex igen når såret er helt lukket og rødmen er væk. Det vil jo aldrig være helt sikkert, da man altid kan smitte.
Man siger at man smitter 5 % af tiden, hvor man ikke har udbrud.
Men nu når din kæreste har antistofferne i forvejen, kan man jo håbe at han ikke lader sig smitte så let.
Såret vil lukke hurtigere og rødmen forsvinde hurtigere med tiden... Men vær' tålmodig :)

I starten brugte jeg meget cremen og tog pillerne, men jeg vil ikke anbefale det. Jo, det er et helvede i starten og man vil gerne af med det hurtigst muligt, men din krop skal også ha' tid til at danne antistoffer og det hjælper alverdens medikamenter ikke på.
Hvis du kan holde det ud, så tag en kold tyrker hvor du holder medicinen væk og lad din krop klare det.
Jeg har da perioder hvor jeg ikke lige har brug for at få herpes (hvis man kan sige sådan), og tager så pillerne forebyggende, ved selve udbrudet eller bruger cremen, men langt fra hver gang. På ferier osv. tager jeg nogle gange pillerne forebyggende, eller hvis jeg kan mærke at der er noget på vej, så jeg kan holde ferie "uforstyret" :)

Størrelsen og styrken af mine udbrud har varieret alle årene. Nogle gange beslutter det sig bare for at nu skal det altså være voldsomt. Blandt andet da jeg var i Barcelona i en uges tid - flyveturen og varmen var åbenbart vældig rart for min herpes, der bare brød ud i fuld flor!
Andre gange er udbrudene meget små - et enkelt eller 2 med 1-2 mm. i diameter.
Det jeg prøver at sige er bare at omfanget er svært at styre.
Det du kan gøre er at spise sundt, skær ned på alkohol - fjern alt som siges at give folk udbrud; chokolade, appelsiner, nødder osv.
Når du så har gjort det, kan du begynde at spise én ting ad gangen - på den måde kan du se om det har nogen effekt for dig, eller om du kan spise alle de appelsiner eller alt den chokolade du vil uden problemer.

Jeg får som regel udbrud af chips, chokolade osv.. Ikke ved at spise det én dag, men ved at spise det ofte.
Min kæreste får udbrud af stress - men er slet ikke så hårdt ramt som mig... Langt fra - heldigvis :)

Det blev lidt langt... Sig endelig til hvis du ikke forstår eller har spørgsmål til hvad jeg har skrevet :)

Gæst.

Re: 2.udbrud?

Indlæg af Gæst. »

Tusind tak for svaret :)

Jeg er selv blevet helt hysterisk med hygiejnen. Selv når jeg er i bad bruger jeg en adskilt vaskeklud til at tørre mig for neden og kogevasker dem derefter. Det er anstrengende at skulle tage så meget hensyn konstant!

Jeg er lige startet på nyt arbejde og jeg har bare så utroligt svært ved at håndtere at have udbrud lige nu. Så snart jeg så blærene begyndte jeg min anden tabletbehandling. Hvor lang tid kan jeg forvente udbrudene varer ved uden tabletter - det er vel i gennemsnit 1-2 uger man siger? Det jeg er nervøs for ved ikke at tage medicinen er om udbrudene forværres. Fx har jeg ved begge mine udbrud kun haft to blærer og jeg har bare utrolig svært ved at håndtere, hvis der kommer flere eller hvis de fx også kommer bag i.

Har dig og din kæreste smittet hinanden - eller havde i begge herpes da i mødtes.

Min kæreste har aldrig haft et tydeligt udbrud, men jeg er smittet af ham. Vi har været sammen i 2½ år og jeg har først fået symptomer nu, han er den eneste jeg har været sammen med uden at bruge kondom. Jeg er bange for han forlader mig pga. det her, selvom det er ham jeg har det fra. Han er dårlig til at håndtere nedture, men jeg græder hele tiden efter jeg har fået min diagnose. Jeg kan slet ikke forstå det og synes bare det er så unfair, da jeg aldrig har været udfarende seksuelt, selvom jeg selvfølgelig godt ved man ikke behøver at være det for at få det her. Jeg føler virkelig det har taget min frihed og tildels også værdighed. I det mindste er det rart at blive taget godt imod her.

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 135
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: 2.udbrud?

Indlæg af Arenze86 »

Dit udbrud vil nok blive lidt værre ved ikke at tage piller/bruge creme. Men det er jo så det du skal beslutte dig for om du vil gøre eller ej. Og ja, det vil tage lidt længere tid før udbruddet er væk igen, som du siger 1-2 uger alt efter omfanget.

Jeg har smittet min kæreste. Jeg fortalte ham det dag 1 vi mødtes og han tog rigtig godt imod det. Efter et års tid smed vi kondomet, og han havde fuld forståelse for risikoen for at blive smittet. Det blev han så også ca. 6 måneder efter, men som sagt, slet ikke så slemt som mig. Hans mor har herpes 1 ved munden (har jeg dog aldrig set, men det ligger i hende), så min kæreste har nok haft lidt antistoffer mod denne type, hvilket godt kan have en beskyttende effekt mod type 2, har jeg hørt.
Nu snakker vi om at få børn i nærmeste fremtid, så det hele er nu gået meget godt :)
Min mor, far og storesøster ved jeg er smittet (de fik det at vide med det samme), plus min kærestes søster og mor.

Første udbrud gjorde virkelig ondt på mig - jeg havde virkelig mange af de helt små blærer over det hele dernede, og det gjorde virkelig ondt. Jeg kom også på pillerne og 4 dage efter var det væk - kom så igen 2 dage efter og sådan gik det som sagt i 10 uger. Jeg skiftede mellem pillerne og cremen. Jeg kunne ikke tisse (nerverne vil fuldstændigt forvirret), så sad på toilettet i 45-60 min. før jeg kunne tisse. Det var mildt sagt et helvede!

Jeg tog primært pillerne forebyggende i et halvt år pga. mine nerver. Jeg får ligesom en brændende, ubehagelig fornemmelse i huden - det kan være på benet; lår, leg eller ballerne, lænden - kort sagt overalt! Dette betyder ikke udbruddene kommer der, de kommer stadig forneden, men det var ligesom et tegn til at det var på vej. Men der kunne gå 1-2 uger før det rent faktisk kom, og det er næsten værre end selve udbruddet. Nu går der nogle dage med nerve-smerterne, så kommer udbruddet - 50 % af tiden.

Jeg har prøvet adskillige kosttilskud og nogle har hjulpet - dog ikke over længere tid, så har min krop ligesom selv klaret dét kosttilskudet hjalp, hvis du forstår.

Det blev en længere en igen :)

Gæst

Re: 2.udbrud?

Indlæg af Gæst »

Jeg har haft ondt i nerverne i lårene siden mit første udbrud. Det er dog forsvundet nu mens jeg behandler mit andet udbrud. Når man har ondt i nerverne, kan man så dyrke sex eller har man udbrud der? Den eneste måde at finde ud af om man har udbrud på er det og kigge efter dagligt? Så kan man tage pillerne inden blærene bliver til sår? Jeg har svært ved at skille de psykiske og fysiske symptomer fra hinanden, så jeg kigger hver dag dernede.

Smertemæssigt har mine udbrud ikke været meget slemme i forhold til hvad det lyder til nogle af jer andre har haft, har fx har jeg kun haft to blære begge gange også. Men kan jeg regne med jeg er heldig ikke at få flere blære ved kommende udbrud eller kan det være kommende udbrud bliver værre? Jeg kan næsten regne ud det er uforudsigeligt, men jeg vïl så gerne tro på første udbrud også var værst for mig. Der var jeg syg og havde meget smerte ved vandladning.

Min kæreste har aldrig haft tydelige symptomer, kan det være han pludselig begynder at få det. Fx hvis jeg smitter ham med et udbrud?

Jeg håber ikke det er en urealistisk drøm at der kommer en kur inden for en overskuelig fremtid. Jeg er bange for aldrig at få et almindeligt sexliv med min kæreste igen. Fx kan han aldrig røre mig med sin finger igen?

Vanilje

Re: 2.udbrud?

Indlæg af Vanilje »

Jeg har også ondt i nerverne i lårene - eller hvad det er. Det er sådan nogle jarv - stikker nærmest, og gør altså ret ondt, synes jeg. De har været der siden mit første udbrud og er kommet igen ved de efterfølgende udbrud, så er ret sikker på, det har en sammenhæng..
Jeg kigger dagligt, men efterhånden synes jeg godt, jeg kan mærke, når den er gal. Når jeg ser blærerne, begynder jeg bare på en pakke og indtil videre har det virket. I øjeblikket er det desværre bare sådan, at udbrudene kommer igen 1-2 dage efter, jeg har stoppet med den 5-dages tabletkur. Heldigvis har jeg ikke haft smertefulde udbrud, siden det første, men som dig var mit første udbrud også rigtig slemt - og jeg blev syg op til en ferie med min familie, så jeg kunne ikke rigtig lade som ingen ting. Jeg havde også svært ved at komme af med min urin - kunne simpelthen ikke presse særlig meget. Fik så oveni købet også blærebetændelse...!

Jeg håber - og satser på - jeg kan få en længerevarende tabletkur og at det vil holde udbrudene væk.

Jeg lever sundt, både hvad angår mad og motion, men jeg har en tese om at "stress", er grunden til min udbrud de sidste 2 måneder. Nu må jeg se, om min tese holder stik, når jeg får lidt mere ro på i mit liv. Det kan selvfølgelig også bare være min krop, der lige skal danne antistoffer mod virusen.

Jeg er ikke panisk mht. at vaske mig - og synes, det er lidt overdrevet, at man kan smitte sig selv i øjnene. Det er da nok muligt, men så tror jeg sgu også, man skal være liiidt dum.. Jeg har købt nogle renseklude, som er beregnet til børn, og dem bruger jeg efter jeg har været på toilettet, hvis jeg har udbrud og tydelig(e) blære(re). Apoteket har også nogle, de er bare enormt dyre ift. stk., men dog praktiske til at have med i håndtasken.

Jeg prøver at se positivt på det, nu jeg alligevel ikke kan ændre på, at jeg er blevet smittet. Jeg tror på, at et positivt sind kan gøre situationen for os meget nemmere - selv med udbrud.

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 135
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: 2.udbrud?

Indlæg af Arenze86 »

Min kæreste og jeg holder os ikke tilbage seksuelt, og er ikke nervøse når vi ikke har udbrud. Så jeg vil sige ja, det kan han sagtens.
Nerverne har heller ikke stoppet os, kun hvis det var nerver forneden.

Jeg ved faktisk ikke hvad risikoen er for at din kæreste vil udvikle udbrud.

Jeg kan fornemme hvis jeg får udbrud. Tror det er noget jeg har lært mig selv. Enten ved nerver, kløen eller bare den ubehag jeg får på stedet hvor udbruddet kommet. Er jeg i tvivl kigger jeg efter - gør jeg nu altid hvis jeg har mistanke om noget, og fornemmer et udbrud på vej. Man lærer sig selv at kende hen ad vejen... Heldigvis :)

Det skal siges at tager man pillerne inden selve udbruddet er i gang, kan det til tider stoppes. Men er udbruddet først brudt ud får pillerne det ganske enkelt bare til at gå hurtigere.

gæst..

Re: 2.udbrud?

Indlæg af gæst.. »

Jeg tror mit tredje udbrud er på vej. Jeg er så træt af det! Jeg er jo lige sluppet af med det andet! Jeg har haft herpes præcis i en måned nu. Jeg er meget i tvivl om jeg skal spørge lægen til en forebyggende kur allerede nu? Er det ikke noget med at en forebyggende kur i et halvt år kan nedsætte udbrudshyppigheden efter man er færdig med kuren, hvis man er heldig?
Jeg synes det er svært om man skal forsøge uden medicin eller gå til den modsatte grøft og tage en forebyggende kur.

Jeg har en enkelt lille rød blære nu tror jeg og det er som om det strammer lidt, men jeg er i tvivl om det er et egentligt udbrud, så tænker jeg lige kan se tiden an inden jeg begynder en 5-dagskur. For måske kan man opleve det går i sig selv igen, hvis man sørger for en god nats søvn?

Har I oplevet ubehag ligesom dem man har ved menstruation ved udbrud? Jeg synes jeg har ondt nederst i maven. Det er som om det trækker ved livmoderhalsen og æggestokkene?

Besvar