Dermatome - styrer smitteområdet

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
1956
Helgen
Helgen
Indlæg: 55
Tilmeldt: 6. jun 2010, 07:16

Dermatome - styrer smitteområdet

Indlæg af 1956 » 10. jul 2010, 18:10

Hej

Jeg faldt lige over denne artikel - herunder oversat med Google Translate:

"Hvilke veje kan herpes virus tage for at danne et udbrud på din hud?
Indsendt af HA -Support 9 juli 2009

Nerver kan have mange axoner , hvorfor herpes virus kan tage en række veje til din hud . Derfor er udbrud kan forekomme i forskellige områder i nærheden af hinanden, uanset hvilken form for behandling anvendes. Men hver nerve har et bestemt område af huden , at den tjener , kaldet en dermatome , så herpes læsioner er begrænset til dermatome det i første omgang smittede , medmindre du autoinnoculate (self - smitte ) selv andetsteds.
Det betyder, at udbrud er begrænset til det organ område, hvor infektionen findes (for eksempel i lænden ), medmindre du sprede infektionen et andet sted (såsom til kønsorganerne via oral sex, eller til et andet organ område gennem touch) "

Original kilde her: http://herpes-answers.org/?p=14

Prøv selv at søge "dermatome" på Google - du vil finde en række billeder af hvordan kroppen er inddelt - altså hvor på kroppen det er at den enkelte nervebane har sit område. Bemærk hvordan nogle dermatoner har kontakt til både forsiden og bagsiden af vores krop - det forklarer selvfølgelig hvorfor et udbrud på kønsorganer også kan bryde ud på ballen, hvilket ikke nødvendigvis skyldes egensmitte, men fordi herpesvirus jo vandrer langs dermatomen.

Synes faktisk den her viden er temmelig interessant. Den åbner måske for nogle nye behandlingsideer..................?

Besvar