Hjælper behandling?

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
KL

Hjælper behandling?

Indlæg af KL »

Øv. Har haft herpes 2 siden starten af 2007 (er hunkøn), og har siden haft udbrud ca. hver anden måned. Lige for tiden har mit imunforsvar det åbenbart ikke så godt, for de sidste måneder, har jeg haft ca. 2 udbrud pr. måned, og i denne er jeg netop nået op på tre. Jeg plejer ikke at tage Zelitrex o.lign., men lige nu overvejer jeg seriøst at spørge min læge om jeg kan komme i forebyggende behandling i en periode for at se, om det kan bringe virus lidt til ro. Har I erfaring med om sådan en periode hjælper, og hvor længe skal man i givet fald tage piller?

På forhånd tak - KL

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 95
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: Hjælper behandling?

Indlæg af tjow »

Hej KL,

Æv, trælst! Men kender det godt. ;-)
Har selv været på forebyggende tabletbehandlinger (dog aldrig i den for mig anbefalede længde) med succes! Tog aciclodan/zovir i 2-3 måneder (var dog anbefalet at gøre det i 6 måneder for bedste effekt, men var ung og travl, så stoppede)... det gode er, at de ingen bivirkninger har givet mig, og at det er super overkommeligt at tage 2 tabletter om dagen.

Synes du skal gøre det... faren er, at man efter nogle måneder uden udbrud bare bliver så lettet og glad, at man glemmer alt om sin virus og derfor afbryder behandlingen, fordi man jo er "helbredt" :P - Sådan skete det for mig. Altså jeg er her jo endnu, men muligvis havde resultatet været endnu bedre, hvis jeg havde taget for et halvt år - er jeg så i færd med at gøre nu.

Jeg har selv været meget i tvivl om, hvordan jeg skulle tage pillerne, når der var udbrud og generelt - hvornår og hvor mange og i hvor lang tid osv. osv.... for de der piller, der ikke er beregnet til forebyggende behandling, skal man jo tage 5/dagen i 5 dage, men de forebyggende er 2/dag i 3-6 måneder... var derfor i tvivl om, om jeg fremover SKULLE tage 2 /dagen i hele FEM dage - ELLER - kunne finde min egen måde at behandle mig selv på ved f.eks. kun at tage tabletterne en eller to dage, hvis der kom udbrud, og så bare stoppe, hvis min krop "tog over" så at sige... altså lave mit eget lille system... så jeg forhørte mig ved en speciallæge i kønssygdomme - og der blev sagt god for det, så det vil jeg fortsætte med, når jeg er færdig med min 6 måneders forebyggende behandling...

Nå, ved ikke om du kan bruge sidste afsnit til noget, men jeg kan i hvert fald klart anbefale de forebyggende kure... det er så skønt at slå virussen helt i bund og vide, at man er udbrudsfri. Hermed ikke sagt at man ikke KAN få herpes under en forebyggende kur. F.eks. gik min virus amok på et tidspunkt i vinters - uden at der er noget vildt unaturligt i det.

Kender i øvrigt ikke til xelitrex, eller hvad det nu hed, jeg ved bare, at aciclodan/zovir skulle være de mildeste og altså med færrest bivirkninger... derfor ville jeg nok bede om recept på den slags milde tabletter med færrest bivirkninger, når det nu er til langtidsbehandling...

Good luck and summeeeer!

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 95
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: Hjælper behandling?

Indlæg af tjow »

By the way... undskyld at jeg roder rundt og bruger piller/tabletter i flæng - det er én og samme ting, jeg meneer

KL

Re: Hjælper behandling?

Indlæg af KL »

Hej Tjow. Tusind tak for dit svar, som jeg blev rigtig glad for. Det lyder som om, at det er en god idé at "overgive" sig til pillerne for en tid. Et eller andet sted, vist nok herinde, havde jeg ellers læst, at virus hurtigere ville "brænde ud" hvis man lod være med at behandle med noget som helst, så derfor har jeg kun brugt smertestillende salve og intet andet, når det har gjort rigtig avs, men dette trick virker jo så åbenbart ikke på mig. Det spændende er nu, om min læge er blevet klogere, eller har fået sig en nyere medicinhåndbog siden sidst. Jeg spurgte ham for et par år siden, da der var en mulig date i sigte, om man ikke kunne komme i forebyggende behandling, hvortil han kiggede kort i sin bog og sagde, at sådan en behandling ikke fandtes, men jeg kunne da godt få en uge-kur som en slags forebyggende. Hvor er det dog rart, at der er sider som denne, så man kan blive oplyst om, at der heldigvis findes læger, der ved lidt mere ;)

Tak for råd og skøn sommer til dig :D

KL

Re: Hjælper behandling?

Indlæg af KL »

Forresten... Zelitrex hed de piller, jeg blev behandlet med ved det første udbrud (den gang ordet "blærerøv" fik en helt ny betdning ;), og de var rimelig effektive. Det virksomme stof hedder Valaciclovir, men det er jo i bund og grund nok det samme som Zovir og hvad de ellers hedder i den "familie"...

1956
Helgen
Helgen
Indlæg: 55
Tilmeldt: 6. jun 2010, 07:16

Re: Hjælper behandling?

Indlæg af 1956 »

Hej KL

Jeg tænker, hvorfor giver du ikke din krop og dit immumforsvar et boost - måske ved siden af den forebyggende behandling. Det er jo ikke meningen at du skal have så mange udbrud - om nogen overhovedet. Kroppen bør kunne bringes i stand til at bekæmpe virus - både herpes og alle de hundrevis af andre virus, der kan komme efter os.
Jeg fik selv et mindre chok over at opdage mit første herpesudbrud - specielt fordi jeg kunne læse herinde hvor invaliderende det kan være - jeg har derfor besluttet mig for at det var både første og sidste gang!!!!!!!!!!!! (ved godt det lyder dumt)
Jeg har siden studeret en masse på nettet - fordi jeg tror løsningen ligger ud over de medikamenter man kan få hos lægen. Jeg tager dog ikk afstand fa disse og det er ikke mit indtryk at bivirkningerne er voldsomme. Det er således ikke et opgør mod traditionel medicin jeg er ude på. Men når læger (selvfølgelig ikke alle) har en diagnose slår de en behandling op.
Jeg tror at du gennem det lange seje træk kan blive din herpes nogenlunde kvit - tænk på hvad du skal tilføre kroppen for at dit immumsystem kan virke optimalt - sørg for at få det i kosten eller suppler med vitaminer og mineraler. Der er masser af urter mv. der slår vira ihjel indvortes - prøv f.eks. at kigge på ekstrakt af olivenblade, citronmelisse oma.
Tænk på, hvordan du kan styrke de hudområder du traditionelt får udbrud på.
Tænk på hvor mange vius'er du kan komme til at slå ihjel når du har udbrud - de søger i det mindste ikke tilbage i kroppen og venter på næste chance for udbrud og dermed formering til flere vira.
Det gode er - og nu lyder jeg måske som en præst - at alt det du sætter ind på den måde også virker imod alt mulig andet vi kan påføre os - jeg er faktisk blevet overrasket over hvad alle de her forskellige virus kan gøre ved os.
Ved at styrke helheden - altså den brede sundhedsmæssige indsats - udefra og indefra - tror jeg også du nedsætter din smitterisiko, fordi mængden af vira nødvendigvis bliver mindre.

Det koster både tid og penge - men jeg kan mærke, at den indsats jeg har gjort indtil nu også har givet mig meget mere overskud og velvære. Men jeg kan kun anbefale ikke alene at overlade behandlingen til ens læge - men begynde selv at tage hånd i hanke med sagen.

Man kunne ønske sig at der var meget mere forskning - jeg er faktisk blevet overrasket over så lidt der er, i en sygdom der er så udbredt verden over - måske er der ikke prestige i det - måske går alle ressourcerne til det, der er værre nemlig HIV-rirus? - hvilket selvfølgelig også kan kaste noget brugbar viden af sig ifht. herpes.

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 95
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: Hjælper behandling?

Indlæg af tjow »

Hej KL,

Jeg kan stadigvæk finde læger, som påstår, det ikke er muligt at behandle forebyggende, fordi det aktive stof i pillerne ("aciclovir" for mine piller - aciclodan/zovir's vedkommende) hæmmer herpes-DNA'ets "formering" om man så må sige - men lægernes pointe er vist, at det først er i det øjeblik, hvor herpesvirussen aktiveres, at denne her hæmning sætter ind og derfor ingen effekt har, når virusset er i dvale. Det kan godt være, at det i deres regnestykke bliver det resultat, men mine erfaringer viser, at jeg kunne holde udbrud væk i en rigtig lang periode efter min behandling samt at udbruddene generelt blev væsentligt mildere. Derfor tror jeg, at der er andre faktorer, som lægerne mangler at medregne. Jeg tror, de kigger isoleret på pillernes virkning og funktion i stedet for at filosofere over, hvad der mon sker i menneskekroppen, når den "vænnes fra" at få herpesudbrud... måske gælder det om at få "bekæmpet virusset i bund".

Ja det har jeg også læst om - at man skal "vente på, at kroppen selv tager over". Men jeg ved ikke, om jeg tror på det... eller også er det fordi, jeg ikke orker tro på det, fordi udbrud er trælse. Men jeg har også læst, at denne der virusinfektion kan slå sig rigtig godt ned i flere celler og nervebaner, så jeg vælger bare at fight fight fight med mine piller.

Nå ja - for lige at runde lægernes skepsis af, så er det altså en specialist i kønssygdomme, som anbefaler den forebyggende kur. Har jeg allerede sagt ja, men bonusinfo består i, at jeg fik det anbefalet første gang af samme specialist i 2004 og samme specialist anbefaler det stadig - har altså stadigvæk gode erfaringer med det.

Mange tak og skøn sommer til dig også :D

Ps. det aktive stof i mine piller er jo som sagt "aciclovir", så det hedder i hvert fald noget andet, men selvfølgelig gør det nok det samme for én. Min speciallæge forklarede mig bare, at zovir/aciclodan er de piller, man starter med at give folk, fordi der som sagt er færre bivirkninger ved dem - de er mildere. Og jeg vil nok personligt anbefale dig dem, når du vil tage en forebyggede behandling - så er der jo en pæn del piller, der skal igennem systemet ;-)

1956
Helgen
Helgen
Indlæg: 55
Tilmeldt: 6. jun 2010, 07:16

Re: Hjælper behandling?

Indlæg af 1956 »

[quote="tjow"]Hej KL,

Jeg kan stadigvæk finde læger, som påstår, det ikke er muligt at behandle forebyggende, fordi det aktive stof i pillerne ("aciclovir" for mine piller - aciclodan/zovir's vedkommende) hæmmer herpes-DNA'ets "formering" om man så må sige - men lægernes pointe er vist, at det først er i det øjeblik, hvor herpesvirussen aktiveres, at denne her hæmning sætter ind og derfor ingen effekt har, når virusset er i dvale. Det kan godt være, at det i deres regnestykke bliver det resultat, men mine erfaringer viser, at jeg kunne holde udbrud væk i en rigtig lang periode efter min behandling samt at udbruddene generelt blev væsentligt mildere. Derfor tror jeg, at der er andre faktorer, som lægerne mangler at medregne. Jeg tror, de kigger isoleret på pillernes virkning og funktion i stedet for at filosofere over, hvad der mon sker i menneskekroppen, når den "vænnes fra" at få herpesudbrud... måske gælder det om at få "bekæmpet virusset i bund".

quote]

Hej

Her er en oversigt over hvordan de forskellige lægemidler tænkes anvendt omkring forebyggelse og behandling - se link til højre på sitet:
http://www.medicin.dk/(1m1egie20odufany ... s%20zoster

Lægemidlerne virker som TJOW skriver ifb. formeringen af virus (replikation) - gennem DNA-funktionen. Når en virus eller anden celle formerer sig deler DNA sig og det er denne funktion medikamenterne kan påvirke.
Spørgsmålet må så være, hvor formeringen (virusreplication) finder sted - og ja - der er ikke tivl om at det sker ved synlige udbrud i hudcellerne ifb blisterdannelsen.

Denne her kilde antager dog at der OGSÅ kan ske en formering når virus ligger latent - i dvale:
"Man har forestillet sig virus »liggende i dvale« helt inaktivt i gangliecellen. En alternativ og nok mere sandsynlig opfattelse går ud på, at der i den latent inficerede gangliecelle finder en vis replikativ aktivitet sted. Fra et praktisk klinisk synspunkt er det latente stadium karakteriseret ved, at virusudskillelse ikke kan påvises."
KIlde: http://users.cybercity.dk/~dko10755/kon ... erpes.html

Spørgsmålet er så, om medikamenterne kan komme til at virke inde i gangliecellerne?
Endvidere kan vi måske også have udbrud - hvor der sker en formering - som vi bare ikke kan mærke? Eller at en langvaring forebyggende behandling - netop tager udbrud i opløbet - og derved får slået en mængde herpesvira ihjel.

Et spændende og relevant spørgsmål er, hvor lang tid en virus kan leve uden at formere sig Altså hvor gammel kan en herpesvirus blive?

JW

Re: Hjælper behandling?

Indlæg af JW »

Hej Alle
Har selv været et sejt efterår og vinter igennem med op til 2 udbrud om måneden til trods for forebyggende behandling.
Har været i forebyggende behandling med Aciclovir 1 x 500 mg 2 gange dagligt og det virkede godt i starten.
Det holdt op med virke og dosis blev øget til 2 x 500 mg 2 gange dagligt, og det holdt det nogenlunde nede, men med små udbrud ca hver 14 dag.

Efter yderligere besøg på Venerie kliniken på Bispebjerg (kan kun anbefale dem de er søde og rare) fik jeg udleveret L-Lysine og får nu 1 x 500 mg 2 gange dagligt sammen med Aciclovir.
Det ser ud til at virke, ikke noget udbrud i 3 uger nu, skønt.

Skal om få dage skifte til nyt præparat til afløsning for Aciclovir.
Det bliver Famvir 2 x 125 mg 2 gange dagligt (vist et meget ny præparat, ihvertfald monster dyrt :-) og fortsætte med L-Lysine.

Kan kun anbefale at søge special læge, evt. på en af venerie klinikerne, de ved meget mere end vores praktiserende læger om Herpes Genertialis - og mange udbrud er jo nærmest invaliderende for ens daglige liv.

Besvar