Smitte

Forum for søde mennersker med en sær hudlidelse på kærlighedsapparatet
Besvar
Gæst

Smitte

Indlæg af Gæst »

Hej alle
Har lige fået konstateret herpes i dag.. føler hele min verden er faldet sammen og føler ikke jeg kan komme til at have et normalt sexliv man kan nyde, da man nu er begrænset til kun at have sex med kondom, resten af livet..

Men hvordan er det helt præcist at det smitter? Hvis det ikke er i udbrud, hvor stor er chancen for at smitte en partner?

Mic

Re: Smitte

Indlæg af Mic »

Det er svært at sige præcis hvor stor risikoen er for at det kan smitte uden udbrud, da der er lidt forskellige informationer og faktorer der spiller ind.. 1-4% er umiddelbart fra den kilde jeg har mest tiltro til... men i teorien er den 1-100% - det er desværre umuligt at sige og ligeledes hvornår man smitter.
Nu er der jo mange der allerede har HSV og i det tilfælde kan man ikke smitte hvis man har samme type samme sted..
Det kan i øvrigt godt smitte med kondom.. kondom fjerner ikke risikoen, det reducerer den blot med ca 30-50%..
Til sidst vil jeg bare sige at der er masser med herpes der har et normal sexliv (incl mig selv), selv om man i starten føler det er umuligt.

Gæst

Re: Smitte

Indlæg af Gæst »

Så jeg kommer bare til at give det til alle der ikke har det ligemeget hvad næsten? Hvis der er chance for det ligemeget om det er med kondom eller uden..

Mic

Re: Smitte

Indlæg af Mic »

Nej, ikke nødvendigvis, der er mange faktorer der spiller ind om du kommer til at smitte en anden eller ej.. der er folk i mangeårige forhold, der ikke har smittet og så er der andre (som os selv formentlig), der er blevet smittet allerførste gang. Hvis vi antager at risikoen er 1-4% i den udbrudsfri periode og kondom reducerer med 50%, så er det trods alt en relativt lille risiko for at smitte.. kommer man senere i forhold kan man gensidigt aftale at droppe kondomet, så længe den anden part er indforstået med risikoen..
Er selv i forhold med en der ikke har det genitalt som jeg ikke har smittet (og vi har masser sex uden kondom), hun har dog forkølelsessår (dvs HSV i en anden lokation) hvilket formentlig reducerer smitterisikoen..

Besvar