Mit liv er et helvede

Forum for søde mennesker med et sår på læben
Ukendt

Mit liv er et helvede

Indlæg af Ukendt » 25. jan 2008, 03:51

Hei Alle!
Jeg syns livet med Herpes er hamrende uoverskueligt, min hverdag er en evig kamp for ikke at smitte min søn, og føler jeg har en alvorlig sygdom, som jeg nærmest kunne dø af. Det skyldes også at jeg for snart 3 år siden, blev smittet under samleje, måtte indlægges på hospitalet, fordi det var meget slemt, jeg havde det pludselig både i munden og forneden ( fortil ), og der var maaange af dem.

Jeg havde i forvejen kondylomer, som jeg havde kæmpet med i 3 år, og de kommer stadigvæk engang imellem, så må jeg op til lægen igen. Min herpes har bredt sig, så nu kommer det både forneden, fortil og bagtil, rundt omkring i ansigtet, inde i munden, uden på munden ( på og ved læberne ), og på min ene finger. Og jeg kan ikke forstå det, for jeg har nærmest været panisk forsigtig, når jeg har haft et udbrud, men ikke nok åbenbart. Jeg har i forvejen meget jeg tænker på fra min fortid, og mine herpesudbrud gør det ikke bedre.

Selvom jeg er i forebyggende behandling, har jeg næsten ingen herpes fri perioder. Lige nu fx. køre jeg en kur på 4 * aciklovir om dagen i 5 dage, pga. et sår inde i munden, har kørt kuren i 2 dage nu, og opdager så idag at jeg har fået et sår sådan mitd på læben ikke inde men heller ikke ude. HVORFOR får jeg sår på trods af jeg er i behandling ???
Er der nogen der kan svare mig på det. Mit liv er et helvede rent ud sagt, og føler mig som en mega dårlig mor for mit barn… Jeg kan ikke give ham den samme kærlighed, som andre forældre gir deres barn, og jeg er MEGET sjældent glad og i godt humør… Så gode råd ønskes snart og desperat

Gæst

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af Gæst » 29. jan 2008, 20:06

Hej.
Stakkelse dig!!!!
Jeg har haft herpes ved munden siden tidlig ungdom og så genitalt i lidt over et år, det tager min livskvalitet i den grad. Andre mener jo bare, at jeg har et forkølelsessår, men det er bare ikke så enkelt, hvis man, som du og jeg og sikkert rigtig mange andre, er bange for at smitte. Jeg kan finde mange sygdomme, jeg meget hellere bar rundt på, hvis ikke jeg kunne smitte.

Jo, jeg synes det er enormt belastende at have herpes, især den genitalt!! Den jeg har om munden, har jeg haft i så mange år, at jeg har lært at leve med den. Kan jeg mærke kløe og prikken siger jeg ganske enkelt til mine børn at jeg er ved at få forkølelsessår, og derfor ikke kan kysse dem. Sørger for vi ikke drikker af samme glas, smider håndklæderne til vask efter brug og sørger for at vaske fingre både før og efter toiletbesøg. På den måde har jeg (ja, hvad jeg indtil nu kan erfare) ikke fået smittet nogen, med den jeg har omkring munden. Det er belastende kosmetisk, men på den ene eller anden måde, havde jeg lært at leve med det.
Skæbnen ville så, at jeg, måske fordi jeg var så nervøs for det, har fået det fandens skidt genitalt også. Det er også en HSV1 jeg har dernede og indtil nu har jeg overhovedet ingen ide om, hvem der har givet mig denne "gave". Har praktiseret sikker sex og altid foretaget et grundigt forhør, inden gummiet blev smidt, og så skete det alligevel...Det har virkelig slået benene ud under mig i den grad, at jeg har haft svært ved at overskue, hvordan jeg skulle leve mit liv videre med det. Ikke på grund af irritationen, smerterne, sårene og den skam jeg føler omkring det, men på grund af min frygt for at smitte andre. Her er det jeg så godt forstår dig, skrækken for at smitte dit barn!

Jeg føler mit liv det sidste år har været et eksperiment med, hvad gør godt og hvad gør skidt.
Fået forebyggende piller i et halvt år, lige stoppet med dem. De gav ikke nogen særlig effekt. Fik et par udbrud alligevel og har hele tiden fornemmelsen af, at det ligger latent lige under huden, kløe nogle dage, så jeg er ved at blive vanvittig. Det er både foran og bagved, og har aldrig haft analsex, men trods det, er jeg sikker på, at det er herpes der liggger der under huden og driller.

Inden jeg for lidt over et halvt år siden startede på pillerne, havde jeg det som dig. Det rent ud sagt væltede bare ud, både for oven og for neden.
Pillerne gav lidt ro på, men ikke nok til at stoppe det helt.
Jeg har nu set på min livsstil. Jo, jeg er typen der bliver deprimeret, indrømmet, også typen der kan være fjentlig indstillet ( det stå beskrevet flere steder at denne type er specielt udsat) og jo for dælen, har også været stresset.
Prøver nu på at være lidt mere positiv ( og det er ikke nemt med den skide diagnose), prøver virkelig at acceptere andre med deres forskelligheder og har sat mit stressniveau en helt del ned. ( Her er man altså bare ikke altid selv herre, idet livet i sig selv kan være stressende i perioder), men forsøge at mærke efter og sige til og fra, hvor jeg før bare forsøgte at gøre andre tilpas. Prøver ikke at stramme elastikken for meget, for jeg kan nu mærke, at for lidt søvn og for meget arbejde, så starter kløen igen.

Så har jeg set på mine madvaner..... uha! Har simpelthen lagt hele min livsstil om. Undgår hvede og sukker, nødder, kærner, chokolade og sørger for meget sundt fedtstof fra olivenolie, masser af frugt og grønt, vitaminer og mineraler og det har altså haft sin effekt.
Stoppede med pillerne for 1 mdr. siden og der er stadig rimelig ro i skidtet. Ved godt det kan vende på et øjeblik, men prøver også her at være positiv og se, hvad der kommer ud af det.
H-balm, som kan købes på nettet, er et udmærket produkt, som jeg også har benyttet mig af, og det sidste nye hos mig,er Traumeel creme, som jeg har læst andetsteds skulle have en positiv virkning. Det er jeg lige opstartet på og vil så prøve effekten på dette.

Vi er mange ligesindede. Det jeg er mest frustreret over er, at sygdommen er så belagt med tabu. Jeg har fortalt enkelte nære af mine venner om det, men har jeg en dårlig dag pga min genitale herpes er ved at tage modet fra mig, ja så fortæller jeg jo ikke ligefrem til alle i nærheden, at "jeg har en dårlig dag, min herpes plager mig". Det havde jeg nok gjort ved andre sygdomme.

At du har herpes gør dig ikke til en dårlig mor, tværtimod. Kan jo høre på dit brev at du tænker meget på din søn, og sygdommen kan du altså ikke gøre for!!! Du bliver bare nødt til at passe ekstra på dig selv, for som du skriver, har du også døjet med kondylomer i flere år, og det kan også være tegn på, at dit immunforsvar er nede, når de ikke forsvinder. Sørg for god og regelmæssig kost, ingen junkfood, sodavand, chips, slik. Masser af hvile og sørg for at gøre ting du har lyst til ind imellem, for det er også bare vigtigt at mærke glæde ind imellem.
Af vitaminer kan jeg foreslå Omnix, C-vitaminer, Zink, A-vitamin og olien Epa-gla. Desuden kan du købe lysin over nettet, som også kan hjælpe dig i kampen mod herpes, men det korte af det lange er, at hvis kroppen er fyldt med "affald" fra for dårlig kost, kan den heller ikke optage disse vitaminer og mineraler særlig godt, og så kan de næsten være så som så med at spise dem.
Herpes er ofte en reaktion på forkert livsstil, nogle får allergi, andre får herpes og andre igen noget helt 3. Det er et signal kroppen giver på, at noget blivet gjort forkert. Som jeg læste engang "Virker det ikke, så prøv noget andet". Det gør jeg i min kamp mod herpes og jeg VIL finde ud af, hvad der virker for mig.

Håber mine få erfaringer kan hjælpe dig bare lidt. Håber selv koden til herpesvirus bliver knækket i vores levetid.

lili

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af lili » 29. sep 2010, 15:35

Hej til alle som har læst de to ovenstående indlæg
Jeg er også en af de heldige som har gentagende multiudbrud, flere forskellige steder på kroppen, så du/I er ikke helt alene.
Jeg har udbrud på læberne, genitalt, på kinden, ved indgangen til næsen og også i munden/halsen, på trods af afspritning af hænder, vask og påpasselighed.
Det er en satans virus, og jeg kan kunne råde til at omlægge kosten fuldstændig.
Aciclovir har givet mig mange bivirkninger, men det er vigtigt at holde virussen nede. Jo flere kraftige udbrud,
jo flere beskadigelser sker der på nerverne. Dvs. jo større mulighed for kroniske smerter.
Derfor insister på at få aciclovir forebyggende en overgang hos din læge, hvis du får gentagende udbrud.
Min læge har været meget uforstående og ikke særlig hjælpsom, så insister også på at få en henvisning til en hudlæge eller speciallæge,
hvis din læge ikke ved nok om herpes eller ikke er imødekommende over for dine bekymringer.

Gæst

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af Gæst » 12. okt 2011, 23:21

hvordan kan du undgå at spise hvede??:))

Silvia

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af Silvia » 25. nov 2011, 20:52

Hej med jer
Jeg fik konstateret herpes type 2 genitalt for halvandet år siden. Blev smittet af en meget uærlig ekskæreste og har lige siden fortrudt at jeg stolede på ham og droppede kondomet:-(
Mit første udbrud varede to uger og var meget ubehageligt. Efter dette døjede jeg meget med blærebetændelser og svamp, men efter et halvt års tid gik det i sig selv. Efterfølgende begyndte jeg at leve meget sundt, dvs minimalt kulhydrater, mindre kød, mere fisk og kylling og masser af grønt. Det gjorde jeg i et halvt år og havde ingen tegn på herpes eller andre dårligdomme, samtidig med at jeg tabte mig 20 kg. Med fornyet energi og selvtillid, fik jeg pludselig lyst til byture m.m. Det betød alkohol og dårlig kost, hvilket nu har resulteret i mere eller mindre konstant herpes udbrud i 7 uger! Samtidig synes jeg at sex giver mig udbrud! Er der nogen, der har lignende erfaringer?
Jeg er nu også begyndt at få ondt i halsen og stikken under armene uden feber, hvilket ikke tyder på influenza. Har I nogensinde oplevet hævede kirtler på hals og under armene i forbindelse med genitalt udbrud?

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 137
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af Arenze86 » 25. nov 2011, 22:42

herpes kan sagtens give hævede kirtler. Går ud fra at det er pga.at antistofferne løber i lymfesystemet og det kan så give hævede lymfeknuder.
Herpes kan godt komme i forbindelse med sex, men det plejer dog at gå over - det hele handler om tilvænning.

Silvia

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af Silvia » 26. nov 2011, 20:20

Hej arenze86

Tak for dit svar. Det beroliger mig. Har søgt og søgt og synes kun jeg kan finde sider, hvor folk beskriver hævede lymfekitler i lysken og ikke under armene og på halsen. Men op til flere steder står der at man kan få ondt i halsen ved første udbrud, hvilket jo så også må gælde for tilbagevendende udbrud? Det håber jeg i hvert fald! Er så træt af denne sygdom og kan ikke lade være med at bekymre mig om HIV, som kan give hævede lymfekirtler. Jeg er ved at blive vanvittig af alle de tanker og jeg tror det er derfor min krop ikke kan komme over herpes udbruddene for tiden. Min psyke har sikkert stresset kroppen fuldstændigt!

Er virkelig glad for denne side, det betyder meget at høre fra andre med samme problem.

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 137
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af Arenze86 » 27. nov 2011, 01:48

Hvis du er bekymret for at ha' HIV, synes jeg da at du skal gå ned og få taget en blodprøve og blive tjekket. Der er ingen grund til at gå og være nervøs :)

Man kan også sagtens have hævede lymfekirtler af mange andre årsager, så du kan jo ringe og få en snak med lægen lige meget hvad. Skader jo aldrig :)

AnonymForNu

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af AnonymForNu » 19. feb 2012, 15:41

Jeg har haft rimelig succes med en C-vitamin + en longovital om dagen. Gætter på det er C-vitaminen der lige gir' mit immunforsvar den afgørende edge. En del go' oplysning fandt jeg også i den her: http://www.herpesinfo.dk/viewtopic.php?f=2&t=2831

Gæst

Re: Mit liv er et helvede

Indlæg af Gæst » 3. jul 2012, 21:44

Hej.
Jeg har ikke så voldsomme udbrud , som beskrevet her, men er generet en del af Herpes.
Jeg har fået meget god hjælp af Traditionel kinesisk medicin praktiseret af en dansk kvinde ved navn Karin Andersson. Hendes klinik hedder KYNZANG.
Behandlingen med urter er dyr, men det har virket fantastisk på herpes.Kost hjælper også..
Held og lykke til jer, der er så voldsomt plagede.

Besvar