har jeg herpes?

Forum for søde mennesker med et sår på læben
Besvar
Hanna

har jeg herpes?

Indlæg af Hanna »

Hej alle

Jeg tror, at jeg har fået herpes. For fem dage siden startede det med en svien, derefter kom der nogle bumselignende blærer som jeg trykkede ud (lidt dumt, men jeg er forfængelig). Nu er det blevet til sår, som svier og brister når jeg åbner munden. Lyder det som herpes labialis?
Da jeg var 12-13 år havde jeg helvedesild på bryst og ryg, og så vidt jeg har forstået er det også en form for herpes. Er der nogen der ved om der kan være en sammenhæng?

Nu har jeg købt Herpavir og vil prøve at behandle med det, men er ikke sikker på at det overhovedet har nogen virkning, når der allerede er skorpe på sårene.
På wikipedia står der at der er undersøgelser som viser at sårene ikke heler hurtigere med behandling med aciclovir. Hvad er jeres erfaringer med det?
http://en.wikipedia.org/wiki/Aciclovir
Virker det bedre med systemisk behandling?

Jeg håber at I kan hjælpe med nogle svar. Måske har I også nogle gode råd, så jeg kan undgå at det spreder sig...

Kh
Hanna.

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 95
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: har jeg herpes?

Indlæg af tjow »

Bare vask dine hænder og lad være med at rode dig i skridtet, så du får det samme hyggelige problem, som os, der har erhvervet os kønssygdom-udgaven ;)

80 % af befolkningen har jo den form for herpes, som du beskriver, så sandsynligheden er der jo :) Det er skam intet tabu, når det sidder der, hvor du har det. Men mange finder det selvfølgelig irriterende.
Som jeg har hørt det, er selve cremen med Aciclodan ("Zovir" og "Aciclovir" og, hvad de ellers hedder) mest virksomme forebyggende. Dvs. den har ikke effekt nu, hvor såret er fremkommet, men for fremtiden ville man kunne sætte ind med den ved de første symptomer (prikken og svien), og så ville den kunne modvirke videre udvikling, så du måske slet ikke får et sår af betydning ;)

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 135
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: har jeg herpes?

Indlæg af Arenze86 »

Jeg vil så sige mht. creme, at den også virker efter udbrud. Dog er der stor forskel på om cremen har været åben længe, eller om det er en ny tube (siger min erfaring mig).
Jeg havde en creme der havde været åben længe, og der var ingen forbedring med eller uden creme. Så åbnede jeg en ny tube og der var nærmest øjeblikkelig positiv virkning! :)

Hanna

Re: har jeg herpes?

Indlæg af Hanna »

tak for svar. jeg bruger cremen og ser hvordan det går! skriver om et par dage

kh
hanna

Besvar