Hvornår i et nyt forhold skal man fortælle

Det er jo ikke enden på dit sexliv. Fjern tabuet og skriv dine tanker.
Besvar
thereset

Hvornår i et nyt forhold skal man fortælle

Indlæg af thereset » 5. mar 2016, 10:46

Min tidligere kæreste smittede mig med herpes, og eftersom vi var sammen et år efter det og jeg ikke har haft flere udbrud, har jeg efter en tid ikke tænkt på det, nu er jeg imidlertid begyndt at date igen, men har først nu mødt den skønneste mand. Sidst vi så (på 4. date) havnede i en situation hvor det blev aktuelt at fortælle om min herpes. Jeg havde ikke regnet med at havne i den situation på det tidspunkt og derfor ikke planlagt hvordan jeg skulle fortælle det og derfor blev det bare meget spontant og ærligt, men desværre havde jeg ikke helt klart for mig alle fakts, synes det har været svært at få rigtige oplysninger, så jeg sagde det jeg vidste . Han reagerede ok men skulle lige fordøje det og ville læse på det, vi sov sammen hele natten og snakkede om alt muligt. Han har været sød og har skrevet at det var dejligt at sove sammen mm. og at han gerne ses igen, men jeg følr mig lidt som om jeg går og venter på en dom - vil han stadig mig efter han har læst om det ? Anyway jeg tænker bare på at jeg måske i fremtiden skal forsøge at trække det sexuelle længere, så han har en chance for at kende mig bedre. På en måde kan jeg godt forstå at hvis han skal møde en ny kvinde for the long run, hellere vil være med en der som udgangspunkt ikke komplicerer sexlivet. Men samtidig venter man flere måneder så bliver man jo også selv gladere for ham og det blir værre hvis han siger: no can do :-/ Ja der er ikke facit men måske nogen som har samme funderinger og erfaring ?

bnr105
Indlæg: 6
Tilmeldt: 12. jun 2016, 10:25

Re: Hvornår i et nyt forhold skal man fortælle

Indlæg af bnr105 » 12. jun 2016, 10:52

Sejt gjort, at du fik det sagt! Ærlighed er helt fundamentalt i et nyt forhold, og det er flot, du turde.
Generelle korte facts, du kan tage med videre, når du skal fortælle en ny partner:
- Omkring 80-90% af alle mennesker har antistoffer mod herpes. Type 1 er den mest "normale", som sætter sig i ansigtet, ofte på munden. Et forkølelsessår er altså herpes, selvom der er langt mindre stigmatisering over at have den slags herpes.
- HSV 2 befinder sig ofte i underlivet. Første udbrud er klart det værste, og efter det er det forskelligt, hvor mange/hvor slemme efterfølgende udbrud bliver. Men husk at HSV 2 også kan smitte til mund, tunge osv, hvis man giver oral-sex!
- Herpes smitter også selv når du ikke er i udbrud. Men risikoen er kun omkring 5-10%, så generelt lav. Men det kan ske. Og da herpes er en tricky sygdom, så mærker man ikke altid symptomer, før man har et udbrud, og således kan man nemt smitte en partner, som ikke har det. Derfor er det også vigtigt, at man fortæller om det; for partneren bliver udsat for en vis risiko.
- Hvis man vil fortælle en ny partner om herpes, kan det være meget grænseoverskridende. Men prøv at starte ud med en positiv tilgang: "jeg kan virkelig godt li' dig, og jeg føler, vi har noget specielt sammen. Derfor synes jeg også, jeg skylder dig at være helt ærlig, og jeg har noget, jeg gerne vil sige. For xx antal år/måneder siden, blev jeg smittet med herpes. Det var en rigtig svær tid, fordi jeg troede, jeg nærmest var alene om det. Men herpes er faktisk en af de mest normale sygdomme i verden, og der findes mange flere med herpes end folk med astma og diabetes fx. Det er bare fordi, folk ikke snakker om den, at man tror, det er en forfærdelig og farlig sygdom. Alt i alt er herpes en ærgerlig hudssygdom, som rammer engang imellem. Ja, den smitter, men den kan kontrolleres gennem medicin. Den udgør meget sjældent andre helbredsmæssige komplikationer, så den er altså ikke farlig."

Kan dette hjælpe lidt? :-)

Besvar