Symptomfri smittebærer - hvad gør man fremover ?

Det er jo ikke enden på dit sexliv. Fjern tabuet og skriv dine tanker.
Besvar
Gæst

Symptomfri smittebærer - hvad gør man fremover ?

Indlæg af Gæst » 16. jan 2012, 17:05

Hvis man som pige ikke har symptomer på at være smittet, hvordan forholder man sig så fremover mht. smitterisiko over for ny kærste ?
Det er jo ikke så let at vide, hvornår der er udbrudsfrie perioder, eftersom der aldrig er udbrud.... skal man så bare regne med at der ikke er smitterisiko ?
Går med 1000 tanker i hovedet mens jeg venter på svar på blodprøve fra lægen - og det føles bestemt som om fremtiden er forsvundet fra min verden og at resten af livet skal være sexfrit - kan p.t. slet ikke overskue, hvordan jeg kommer videre herfra :-(

gæst

Re: Symptomfri smittebærer - hvad gør man fremover ?

Indlæg af gæst » 16. jan 2012, 22:10

Hej med dig:-)

Min læge sagde at man bare skulle leve et helt almindeligt liv, du holder jo heller ikke op med at kysse når du ikke har forkølelsessår. Men ok, man skal da være ekstra opmærksom når man ikke kan mærke eller har udbrud. Det smitter jo 95 % af tiden ved udbrud og blærer. Men spørg lægen eller klinikken på Bispebjerg hospital, hvis du altså er fra Kbh:-) Jeg venter selv på svar på mine blodprøver. Fik blærebetændelseslignende symptomer, så svampelignende symptomer og tilsidst udslæt på skamlæberne i sidste uge. De mente det lignede herpes, men ville heller ikke udelukke stafylokokker, da min kæreste havde halsbetændelse dagen efter. Jeg fik selvfølgelig piller og salve og nu er det næsten væk, mærker intet mere, så ja håber selvfølgelig at det er andet end herpes, men har i hvert fald ikke været slemt angrebet, som så mange andre har været ved første udbrud. Jeg har valgt at leve et normalt liv, med sex selvfølgelig og så holder jeg bare ekstra godt øje ved den mindste ændring.
Håber du kan bruge det til noget??

Mvh Rie

Gæst

Re: Symptomfri smittebærer - hvad gør man fremover ?

Indlæg af Gæst » 20. jan 2012, 22:54

Tak for svar Rie
Har så fået svar fra min læge i dag..... har antistoffer mod HSV.... men intet svar på om det var I eller II... Hallo! Det var ligesom det der var vigtigt for mig at vide!! Men ingen aktivitet - kun "hvile"-antistoffer - hvilket blot betyder, at jeg på et tidspunkt har været udsat for smitten - men at virus ikke er aktivt nu!
Nå men hun beder mig slappe fuldstændig af - og ikke hoppe på hysteribølgen....... som hun siger, at hvis vi skulle leve i cølibat pga herpes... så var der rigtig rigtig mange der skulle bure sig inde! hvis ingen symptomer jeg har så skal jeg reelt lade som om jeg aldrig har været udsat for smitte - mere alvorligt skulle jeg ikke tage det!! Det er så stikmodsat denne side - der er der bla. kommentarer om, at man nærmest skulle underrette hele familien til 70 års fødselsdagen ved sin ankomst om "hallo hallo må jeg få deres opmærksomhed... jeg kommer ind i rummet og vil lige oplyse alle om, at jeg har en smitsom virus... vil i alle venligst iklæde jer disse engangskeldeldragter fra jem og fix samt gummihandsker... og såfremt i rører ved noget, jeg har rørt ved, så sørg for at spritte jer af både udvortes og indvortes og tag endeligt et grundigt bad inden sengetid i tilfælde af, at i skule få en form for virus med hjem fra denne fødselsdag"......... nå nej... korrigere skal råbe "....advarsel: jeg bærer et latent virus som muligvis går i udbrud i tidsintervallet 14 dage til 91 år".......
hmm... slapper lidt mere af nu - men venter stadig spændt på om det er I eller II jeg er smittet med.........

Gæst3

Re: Symptomfri smittebærer - hvad gør man fremover ?

Indlæg af Gæst3 » 21. jan 2012, 10:02

Jeg forstår ikke du går sådan op i det, når du aldrig har haft udbrud. Det gælder vel bare om at du bruger kondom med din partner, indtil du har fundet den, du skal leve dit liv med. Du skal jo ikke være afholden i perioder med herpesudbrud. Jeg er smittet af min kæreste sidste sommer, jeg har 5 udbrudsfrie dage på en måned. Så helt ærligt forstår jeg slet ikke dine tanker et sexfrit liv, faktisk synes jeg det er lidt upassende.
Jeg forstår heller ikke det billede du sætter op af folks syn på personer smittet med herpes, det er jo kun i forhold til ens partner, det er vigtigt at fortælle det.

gæst

Re: Symptomfri smittebærer - hvad gør man fremover ?

Indlæg af gæst » 22. jan 2012, 18:09

De hysteriske udtalelser er hentet fra denne side - og efter at have talt med min læge slapper jeg fuldstændig af........... så længe der ikke er symptomer, så lader jeg som om jeg aldrig er blevet ramt af virus.
Synes bare det er lidt overdrevent, hvilke foranstaltninger, der skrives i dabatterne her på siden, at man er nødt til at gøre, hvis man bærer dette virus :-)
Jeg kunne ihvertfald have være mange bekymringer foruden, hvis jeg havde undladt at gennemlæse debaterne her på siden før jeg havde fået svar fra lægen.... men pyha.... ny er bekymringerne gemt væk :-)

Besvar