tungekys

Det er jo ikke enden på dit sexliv. Fjern tabuet og skriv dine tanker.
Besvar
trolderi

tungekys

Indlæg af trolderi » 23. maj 2011, 22:19

Jeg er nysmittet... ca 15 dage siden og er heldig at det kun er type 1 herpes :)

jeg kan på nettet læse mig til at man de første 12 mdr smitter allermest.

Kan jeg tungekysse og dyrke sex dette år.

Har mit udbrud på kønslæberne og omkring skeden og urinrøret - udbruddet er aftagende uden at være færdighelet. Men er ikke åbent.

Nogle steder står der at jeg ikke kan kysse mine børn andre steder at det er ved slimhindekontakt der overføres smitte....

Jeg indeholder smitte - dvs at jeg kan smitte i munden selvom jeg har udbrud forneden? eller??

mvh trolderi

Bobbel
Indlæg: 3
Tilmeldt: 8. jun 2011, 18:32

Re: tungekys

Indlæg af Bobbel » 8. jun 2011, 18:38

Du vil kunne smitte også via munden selvom du kun har udbrud forneden.

Pas på med at kysse på din evt. børn i denne periode.

Når du er smittet med Herbes i både Type 1 og 2 vil der ALTID være smitte fare!...

Du bør derfor fortælle dem du omgåes, at du har herbes, eller forkølsessår som kan smitte, også selv om
det ikke er i udbrud.

Undgå også at lade andre smage din mad, lige få lidt at drikke af din vand osv.
Alt kan faktis smitte.

Men lad ikke herbes styre dit liv, lev livet! og gør som du plejer, men selvf. pas på du ikke smitter dine nærmeste.

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 137
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: tungekys

Indlæg af Arenze86 » 8. jun 2011, 20:21

Jeg må indrømme at jeg aldrig har givet det en tanke at det skulle smitte når man kysser, drikker af samme glas osv.
Jeg har type 2 og har altså aldrig smittet nogen når jeg har det for neden af den grund.

Men jeg ved ikke hvad smitterisikoen er, jeg er bare altid gået udfra at det ikke smitter når jeg har det forneden pga. kys, drinks, mad osv.

Kristian
Samaritan
Samaritan
Indlæg: 34
Tilmeldt: 26. jan 2008, 12:16

Re: tungekys

Indlæg af Kristian » 21. jun 2011, 08:34

Hej.
HSV2 kan ikke smitte til munden, men HSV1 kan smitte til huden omkring kønnet.

Det er også nyt for mig at skulle være en risiko for at smitte via munden, hvis man har et udbrud på kønnet.
Så vidt jeg ved er det væsken i sårene som smitter.

Gæst

Re: tungekys

Indlæg af Gæst » 15. okt 2011, 17:32

Jeg tror ikke, du kan smitte ved kys, når du er smittet på kønnet. Jeg har altid fået at vide, at smitte kræver direkte kontakt mellem den inficerede slimhinde og så den anden person. Den inficerede slimhinde sidder i dit tilfælde i den anden ende af kroppen, du skulle derfor kunne tungekysse uden nogen hæmninger!

@ Kristian: Det er ikke korrekt, at hsv2 ikke kan smitte til munden (f. eks. ved oralsex på en inficeret person). Begge herpestyper kan i princippet smitte OVERALT på kroppen - det kræver blot en direkte kontakt mellem det inficerede sted og så en anden kropsdel (som evt. har en rift i huden/slimhinden). Hsv2 angriber oftest, og lettest, kønsdelene, og spreder sig sjældnere end hsv1 til andre kropsdele, men den KAN godt gøre det. Det er blevet mere almindeligt end tidligere, at folk også har hsv2 i ansigtet - pga. at oralsex er blevet mere udbredt. Af samme grund bliver folk jo også smittet med kønsvorter i svælget, og det fører til en eksplosiv vækst i tilfælde af kræft i svælget, noget, der ellers var meget sjældent før.

Det er trist, men vigtigt at være opmærksom på de reelle risikoer. På den anden side er det altså overkill at droppe tungekys, når man har herpes i den modsatte ende.

Dog - hvad angår børn, så vær EKSTRA forsigtig, da de er meget sårbare overfor smitte. Vask altid hænder før og efter toiletbesøg, og del ikke håndklæde med dem.

God bedring.

Gæst

Re: tungekys

Indlæg af Gæst » 18. okt 2011, 22:06

Ok ok ok hør nu lige her.. Slap lige af, helt ærlig.
Selvfølgelig skal man passe på. Men vil du virkelig vove at påstå at fordi man er smittet med herpes forneden, så skal man bevæge sig rundt i en bobbel fordi man er til fare for alt og alle, med hensyn til smitte ?? :lol: People lad nu være med at gøre denne sygdom værre end det er.

Hvor skulle smitten komme fra hvis man skulle smittes med et kys ? Medmindre man er smittet i munden selvfølgelig. Det ville være det samme som at sige at man kan blive smittet forneden hvis man har et forkølelssår ved munden, og man kysser :lol: Det gir jo ingen mening altså ! :?:

Hvad har deling af mad med noget, at gøre hvis du har herpes genitalis ?

Det er væsken fra blærene der smitter 100% når man har et udbrud, og ved sex er der stadig 5% risiko for at blive smittet, selvom man ikke har et udbrud. Det gælder også ved oral sex.
Det samme hvis man har sår ved munden 100% ved udbrud, og 5 % udenom udbrud.

Så slap nu lige af inden i gør herpes til en dødsens farlig sygdom.

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 137
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: tungekys

Indlæg af Arenze86 » 19. okt 2011, 10:55

Gæst (forrige svar):
Jeg synes ikke der er nogen grund til at lave et indlæg hvor du ligefrem griner af folks spørgsmål og tvivl, og kommer med nedladende kommentarer.
Der er ofte mange spørgsmål og stor fortvivlelse hos folk når de får herpes. Mange har aldrig haft det tæt på livet før - ingen familiemedlemmer eller tætte venner er smittet, og man har derfor ikke nogen ide om hvad det egentlig er der sker med en.
Hele den store konflikt i dette spørgsmål er jo netop at trolderi er smittet med type 1 forneden og derfor er i tvivl om dette vil kunne smitte gennem munden, da denne type oftest optræder ved munden (som jeg har forstået det).

Nå, til spørgsmålet.
Personligt ved jeg ikke så meget om type 1, da jeg selv er ramt at type 2, men...
Jeg kan sige at min søsters mand har type 1 ved munden (som mange andre). De kysser jo selvfølgelig stadigvæk, men ikke når han har udbrud. Ved at holde sig fra kys osv. når han har udbrud, har hun altså undgået at få herpes selv (nu efterhånden i en del år).
Ja, der er de 5 % risiko for smitte, men man skal passe på ikke at lade de 5 % styre ens liv.
Jeg ville aldrig kysse mine børn mindre af den grund (jeg har dog ikke børn endnu).

Sagt overordnet med hensyn til smitteveje. Herpes er ligesom HIV, med udtagelse af at HIV smitter hele tiden, som herpes selvfølgelig IKKE gør. Men smittevejene er de samme. Spyt, sæd osv. indeholder ikke smitte. Smitte bliver overført gennem slimhinden og sår. Og når det gælder herpes stort set 100 % smitte fra blærerne, og de 5 % når der ikke er blærer.

Det skal understreges at jeg ikke sammenligner herpes og HIV som sygdomme - kun smitteveje.
Tror vist alle vi kan blive enige om at HIV er en væsentlig værre sygdom.

Gæst

Re: tungekys

Indlæg af Gæst » 19. okt 2011, 19:41

Jeg har på ingen måder været nedladende, og det var ikke sådan det skulle forstås. Det var nu mere ment som en "Op med humøret, så slemt er det ikke" jeg har overhovedet heller aldrig nogensinde haft herpes tæt på livet. Så jeg hæver mig ikke over andre..

Det er et frit forum og jeg må skrive lige hvad jeg har lyst til, (med måde.. ) Kan du ikke li´mit indlæg så kan du jo hoppe det over. Jeg skriver hvad jeg vil og bliver ved med det. jeg har ikke generet nogen, det har ihvert fald ikke været min hensigt-- Så chill !

Min kommentar er til den person der har skrevet, at man nærmest skal alarmere alt og alle omkring dig når man er herpes smittet. Ikke til den person der starter med at stille spørgsmål i tråden.

Sig hvad du vil, men jeg vil til hver en tid grine af dem der tror man skal "advare" folk om at man har herpes bare ved at sidde ved siden af dem.

Besvar