Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Det er jo ikke enden på dit sexliv. Fjern tabuet og skriv dine tanker.
Besvar
ar123
Indlæg: 9
Tilmeldt: 22. feb 2011, 17:43

Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Indlæg af ar123 » 22. feb 2011, 18:08

Hej alle,

Jeg er som mange andre meget nervøs for i fremtiden altid at skulle fortælle nye partnere og potentielle kærester, at jeg har herpes. Jeg ved, at det eneste rigtige for mig at være ærlig om det inden jeg indleder noget seksuelt, og ville være meget glad for at høre nogle erfaringer fra jer andre, både om "gode måder" at få det sagt på, samt hvilken reaktion I oplever at blive mødt med...?

På forhånd tak - hvor er det befriende med et forum som dette, så man ikke føler sig så alene med denne lidelse...

Kh en nybegynder til livet med H

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 98
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Indlæg af tjow » 22. feb 2011, 19:20

http://www.herpesinfo.dk/viewtopic.php?f=10&t=31 <--- læs denne debat, især de afsluttende kommentarer som er langt mere afslappede - foreslår jeg ;)

Herpes er jo ganske harmløst og meget udbredt. Derfor er det ikke en katastrofe at blive smittet og sygdommen bør ikke anses for livstruende, idet den kan og bør sammenlignes med forkølelse. Så normalt.

Når det er sagt, er det en irriterende lille ekstra-ting, som kan genere for meget (i forhold til, hvad det egentlig er)! Især psykisk, derfor er det mest respektfuldt at informere sine partnere om det, hvis man mener forholdet seriøst - og ideelt set skal det ske før sex, hvis man er moralsk anlagt. Ellers er den åbenlyse risiko reaktionen: "Du vidste, at du havde herpes, men du advarede mig ikke, før vi havde sex?" - det er klart et tillidsbrud, og jeg har været ude for det... af den simple årsag, at jeg havde haft en lang udbrudsfri periode og var bange for at skræmme partneren væk. Gode argumenter er bare, at "går han, så er han ikke interesseret nok", som du sikkert kan tilslutte dig.
Jeg synes altså ikke, at det er noget, man lister ind ad bagdøren, men det er samtidig heller ikke noget at introducere på første date. Større problem er det ikke, hverken for dig eller din kommende partner. Men en rigtig god strategi vil fra min side lyde, at man afholder sig fra sex på (de) første date(s), hvorved man kan nå at få seriøs interesse for hinanden og gøre op med sig selv, hvilken retning det går mod - altså om det er noget seriøst, der inkl. sex. Når det er tilfældet, bør man få det sagt. Det er værd at understrege (og jeg siger det af dårlige erfaringer), at herpes IKKE er en big deal - langt fra! Så lad derfor være med at introducere det som noget sådant. Det vil sandsynligvis skræmme partneren, hvis du bryder sammen (medmindre det altså er af dårlig samvittighed for ikke at have fortalt det før sex) og give indtryk af, at det vitterligt er skrækkeligt at have herpes - hvilket det jo ikke er.
Men slap af - der er stor sandsynlighed for, at du render ind i en fyr, der af og til har oplevet nogle sviende rifter down there, så faktisk godt kan relatere til dig.

Så få det sagt på en rimelig rolig facon. Forbered dig på evt. at skulle forklare lidt om virussen - hvad det er, hvor ofte du har det, hvordan det smitter, men at det altså ikke er farligt, meget udbredt og nemt at behandle, hvis man skulle få det.

Mille

Re: Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Indlæg af Mille » 23. feb 2011, 22:00

Hej Ar123

Kan sagtens sætte mig ind i følelsen... Har samlet set måtte klare 3 af de ubehagelige samtaler...
2 af dem tog jeg før noget som helst sexuelt skete, her fortalte jeg det som det var, gav hele min historie og besvarede hvad de måtte have af spørgsmål... Blev positivt overrasket da ingen af dem tog benene på nakken og stak af...
Satte dem ned og fortalte at vi ikke kunne involvere os fysisk i hinanden før der var kommet nogle sandheder på bordet... tror jeg begge gange sagde noget i stil med; "Jeg er ikke stolt af det, men det er bedre at få det sagt og give dig et valg, end at du pludselig står med en ubehagelig oplevelse og bebrejder mig for ikke at fortælle sandheden, jeg har herpes."

Sidste gang jeg måtte kaste mig ud i at få det sagt var lidt mere kaotisk... Var virkeligt forelsket, og bange for at han ville løbe væk! Så hoppede i seng med fyren, selvfølgelig med kondom... Men det uduelige lort sprang... Da det gik op for mig kastede jeg mig ud i at tud-brøle... Han blev meget forvirret, hvilket jo er klart... Kan umuligt være rart at en piges reaktion på sex er at sætte sig til at tude... Men da jeg så begyndte at fortælle ham at der var noget vi skulle snakke om, ja... Han blev meget meget bleg indtil jeg sagde herpes... Så kastede han sig over mig og kyssede mig... Hans eneste frygt var at jeg havde HIV og ikke havde sagt det... Så herpes var nærmest en lettelse... Så jeg har endnu ikke haft dårlige oplevelser med at sige det... Og kan kun anbefale dig at sige det så hurtigt som muligt... :)

ar123
Indlæg: 9
Tilmeldt: 22. feb 2011, 17:43

Re: Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Indlæg af ar123 » 28. feb 2011, 23:14

Hejsa,
Tak for jeres meget oplysende indlæg - hvor er det rart at man kan dele erfaringer om de svære ting ved hele denne omgang... :-)
Og ikke mindst rart at høre, at reglen ikke er, at potentielle partnere løber skrigende væk, det er i det mindste betryggende...
Kh ar123

Puk

Re: Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Indlæg af Puk » 3. jan 2012, 17:49

Hej med jer

Jeg er helt enig, hvor er det dog fantastisk at finde ud af at der er andre mennesker der går med præcist de samme tanker og følelser som en selv! Har haft herpes i 3 år og har lige fundet siden idag :)

Jeg fik herpes af min daværende kæreste så har stadig ikke prøvet at skulle fortælle en potentiel partner om det...

Hvornår har i sagt det? Under middagen, i reklamepausen i fjernsynet? ;) kan ikke helt se situationen for mig, og frygter virkelig at han vil se anderledes på mig efter den information...

Er der i øvrigt nogle af jer der ved om man kan melde sig ind i danmark når man har herpes??

- Puk

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 137
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Indlæg af Arenze86 » 3. jan 2012, 23:46

Det burde man da helt sikkert kunne. Det er jo bare at ringe/skrive og høre :)

Puk
Indlæg: 4
Tilmeldt: 3. jan 2012, 18:41

Re: Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Indlæg af Puk » 5. jan 2012, 20:58

Jeg ved godt at jeg bare kan ringe og spørge, men har ikke den store lyst til at skulle ringe om den slags og risikere at få en eller anden dømmende "telefondame" i røret...

derfor jeg ville høre herinde først, det kunne være jeg var heldig at der var nogen der vidste det? :)

Ananas
Indlæg: 7
Tilmeldt: 10. okt 2011, 18:02

Re: Erfaringer med at få det sagt + reaktioner på det...?

Indlæg af Ananas » 8. jan 2012, 17:19

Det tror jeg sagtens man kan... Mener det er hvis du lider af piskesmæld, eller noget i den kategori, at man ikke kan blive medlem.
Herpes er jo ikke nogen livstruende sygdom :)
Jeg er medlem af danmark, men det var jeg så også, inden jeg fik det konstateret.

Besvar