&%¤#&/ Læger!!

Det er jo ikke enden på dit sexliv. Fjern tabuet og skriv dine tanker.
Blue83
Bidrager
Bidrager
Indlæg: 23
Tilmeldt: 23. apr 2010, 17:51

&%¤#&/ Læger!!

Indlæg af Blue83 » 16. aug 2010, 21:17

Skal bare lige dele min frustration med jer.. Kun i vil forstå det ordentligt. Ehh :)

Jeg forstår ikke hvorfor det skal være så svært at få udleveret piller mod udbrud fra ens læge??? Godt nok blev jeg ikke undersøgt af dem, men jeg har afleveret sedlen hvor der står jeg er blevet testet positivt. Arrg det er så irriterende.. Nu er jeg gået hele weekenden med et irriterende, kløende, smertende udbrud uden at ku gøre noget som helst. Udover mine longovital vitaminer. Tager ingen mineraler, så det er begrænset hvor meget vitaminer alene kan gøre.

Har VIRKELIG været depri, over noget helt andet. Og psykisk stress har jo så selvfølgelig medbragt denne lille gave med sig. Så at jeg skal gå hele weekenden med et udbrud, der virkelig har generet mig gør bare alt værre lige pt. Synes jeg har været lidt voldsomt ramt siden jeg fik det konstateret.. MØG virus!!

Kan ikke forstå hvorfor man absolut Skal til konsultation hos dem OGSÅ!! Altså prøver de at stoppe mig i at tage en overdosis Aciclovir??

Er der nogle der ved om det gør det værre hvis man venter lang tid med at tage piller? Altså bliver min krop dårligere til at bekæmpe virussen på længere sigt?
Ja, ved ikke helt hvordan jeg skal formulere mit spørgsmål.
Er det skadeligt på nogen måder at lade et udbrud "være" og ikke tage piller?

Håber der nogle der ved det. Ellers var det rart lige at få min irritation luftet.

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 98
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af tjow » 18. aug 2010, 13:41

Hej Blue ;-)

Det er altid trælst at have udbrud! JA.

Har du ikke vist dit herpes til lægerne? Hvordan er du ellers blevet testet positiv? Hvis det er fra en tidligere læge, må din lægehistorie ligge i deres PC'er, og den læge du konsulterede, må også have de oplysninger om dine tidligere recepter på aciclodan mv. Det burde være nok for dem at have de oplysninger, men hvis de ikke har dem, er det noget med, at de SKAL se dit herpes, før de udleverer medicin til dig... og tror bestemt ikke, de er bange for, at du tager en overdosis - selvfølgelig vil de udskrive en recept til dig, hvis de er sikre på, at du har herpes ;-)

Jeg har selv stillet mig de spørgsmål, men nogle har den teori, at kroppen bliver BEDRE af at bekæmpe herpes, "jo mere af den, der er". Men jeg ved det ikke... men jeg kan bare sige, at jeg har haft kæmpe udbrud i sin tid, hvor jeg ikke behandlede det - og nogle år efter får jeg miniudbrud alligevel... så det er ikke noget med, at fordi man har haft et kæmpestort inficeret område, så vil det fortsætte sådan hver gang... du skal ikke se det som om, at det breder sig, for selvom det måske gør det, er det min oplevelse, at det aldrig er kommet sådan igen.

KL

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af KL » 19. aug 2010, 05:22

Hej Blue

Nix, jeg må af bitter erfaring konstatere, at kroppen ikke nødvendigvis bliver bedre til at bekæmpe udbrud, hvis man undlader at tage herpesmedicin. I mit tilfælde er det blevet værre - desværre :-(

Jeg vil dog lige nævne, at hvis man står uden Aciclovir eller lignende og får udbrud, og af den ene eller anden årsag ikke kan få fat i pillerne, kan det dulme at smøre sig med den lokalbedøvende salve Xylocain, som fås på apoteket uden recept. Ligeledes kræves der heller ikke recept for at få Zovirsalve, og selvom det ikke hjælper øjeblikkeligt, synes jeg, at det rimelig hurtigt får udbruddet til at hele.

Men selvfølgelig burde din læge da ikke tøve med at udlevere piller til dig, uanset om det er ofte eller sjældent, at du har brug for dem!

Blue83
Bidrager
Bidrager
Indlæg: 23
Tilmeldt: 23. apr 2010, 17:51

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af Blue83 » 19. aug 2010, 12:41

Hej Tjow Og Kl..

Tak for jeres svar begge to :)

Nah tror heller ikke kroppen nødvendigvis bliver bedre til at bekæmpe virussen, desværre! Synes også selv at det her udbrud har varet ved i lang tid.
Jeg fik dog mine piller :). ringede til lægen og var noget frustreret over det. Hun sendte så en recept til apoteket hvor jeg kunne hente dem. Hun synes jo heller ikke selv det var fair jeg skal gå rundt med et ubehageligt udbrud hver gang. Hun var rimelig hjælpsom og enormt sød. Måske jeg bare havde misforstået det lidt :/ ehh hehe...

Tjow.. Jeg blev tjekket på en venereaklinik og ikke hos min læge. Jeg fik papiret hvor der stod jeg var blevet testet, så jeg kunne aflevere det hos min læge og fremover få min recept derfra.

Kl.. Jeg skal lige huske at fortælle dig at man helst ikke må bruge zovir creme hvis man har fået konstateret Hsv genitalis. Jeg ved godt der er mange læger der siger det, men det er helt forkert information. Jeg arbejder selv med diverse håndkøbs medicin, vitaminer osv til hverdag. Har du lagt mærke til at, fx Matas, ikke må sælge 2x zovir creme ad gangen? Det er fordi der er mange der bruger cremen i kønsdelene. Cremen er slet ikke beregnet til det område. Man skal Virkelig være FORSIGTIG med hvad man smører på af diverse cremer, salve, rens osv dernede.

Ph værdien er "sur" dernede og det skal den helst blive ved med. Smører man med noget dernede der kan ødelægge den naturlige surhedsgrad, kan man risikere at "fremkalde" svamp, irritation, tøre slimhinder, lugt, forøget udflåd osv osv. Smør kun det område med cremer der er beregnet til intime områder.

Deværre er der mange med herpes genitalis, der smører sig ind med alt muligt. Fordi de tror det hjælper på det. Det kan godt være at blærerne tørrer ud og forsvinder, men så har man inviteret andre ubehagelige gæster dernede.
Puha lidt forvirrende, men hvis der er nogle spørgsmål om hvad jeg mener så spørg endelig. Også hvis i bare synes det er vrøvl det jeg skriver. :)

Jeg har bare læst nogle indlæg, på forskellige sider, hvor læger anbefaler folk at smøre med zovir creme i kønsdelene. samme zovir creme der også bliver anvendt til mundsår. Det er altså synd. Desværre er der mange læger der ikke rigtig har nok viden indenfor denne virus.

Hmm endnu et langt brev. God dag til jer alle :)
Skriv endelig!

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 98
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af tjow » 19. aug 2010, 14:26

Det var godt, at du fik pillerne :-) Og godt at hun var hjælpsom! Det er jo det, de er til for, så jeg elsker, når de opfylder kravene til dem! hehe...

Hele den debat med, om man skal lade kroppens immunforsvar blive god til at bekæmpe virus eller ej, tror jeg også, at jeg efterhånden har afsluttet med mig selv i stil med, hvad I er nået frem til. Jeg gider ikke bøvle med udbrud, så jeg tager piller ligeså snart, jeg bare TROR, der er noget på vej, for så er der som regel. Men i starten var mine udbrud også så slemme, som du nok oplever, Blue, så der går jo nok stadig et stykke tid, før du kan kontrollere dine udbrud, som de fleste af os "erfarne" herpesbærere kan :-)

Det er godt og interessant, at du siger det! Altså, at man ikke må anvende zovir til kønsdelene... for det har jeg nemlig selv undret mig meget over - om det både er til herpes 1 og 2 osv. ... jeg har læst mig til, at zovir indeholder det samme "aktive stof", som herpavir (som er en creme, man GODT må smøre med i kønsområdet), og jeg spurgte også min læge, om det var ligegyldigt, om jeg brugte zovir eller herpavir - det skulle det være. Men herpavir var billigst...
Så hmmm... men i hvert fald virker zovircreme lindrende for mig ved lette udbrud.

God dag til dig ogsååå :)

øvbøv
Indlæg: 4
Tilmeldt: 9. aug 2010, 20:55

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af øvbøv » 19. aug 2010, 17:17

Hvis du har en forstående læge, så får du en recept, du kan hente piller på flere gange. En god ide er at invistere i en ekstra pakke, så du har pillerne liggende, klar til næste udbrud. De kan altså holde rigtig længe, så de bliver ikke lige for gamle. Så slipper du for kontakt til vagtlæge/døgnapotek. Man skal virkelig lære, hvordan man klarer dette på bedst mulig måde.

Blue83
Bidrager
Bidrager
Indlæg: 23
Tilmeldt: 23. apr 2010, 17:51

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af Blue83 » 19. aug 2010, 20:44

Hej igen.

Jeg har faktisk fået to pakker. Sagde til hende at det var irriterende jeg skulle gå rundt med et udbrud i lang tid før jeg ku få udleveret mine piller.
Jeg har fået aciclovir 200 mg "2care4" eller noget.. som kan opløses i vand. Kan også sluges. 1 tablet 5X dagligt. Ekstrem besværligt.. Nogle af jer der kender dem? MEGET billige, men det er nok ikke noget jeg vil be om igen.

Tjow.. Bliver selv lidt forvirret med de der cremer. Især når du får at vide fra din læge at det indeholder det samme. Personligt ville jeg aldrig bruge Zovir cremen. Ligemeget hvad, skal man helst være forsigtig med hvad man smører sig med. :)

Jeg har desværre overhovedet ikke min udbrud under kontrol på nogen måder. Er endda stadig meget i tvivl når jeg har det, for jeg kan virkelig ikke se nogle blærer når jeg undersøger mig selv :/ men det klør og gør ondt. Så går jeg udfra det er et udbrud.
Hmm tror aldrig jeg kan gøre mig klog på denne virus.

øvbøv
Indlæg: 4
Tilmeldt: 9. aug 2010, 20:55

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af øvbøv » 19. aug 2010, 20:59

Nej det er svært at finde ud af.
Mht. piller var det måske nemmere med Zelitrex/Valaciclovir?? Der skal man kun tage 2 piller om dagen i 5 dage ved udbrud. Kender ikke effekten af dette præparat overfor effekten af Aciclovir.
Vedr. Zovir creme, så tror jeg altså det er meget forskelligt, hvordan det virker fra person til person. Når jeg får udbrud ved munden kan jeg smøre mig herfra til ind i h...... og det hjæper bare ikke spor.
Nu ved jeg ikke lige, hvor meget du Blue har brugt piller, men jeg ved, at da jeg tog Zelitrex forebyggende havde jeg kløe konstant, som om jeg var ved at få et udbrud, men der var ingen blæner og det kom ikke udbrud, det har simpelthen været en bivirkning, for da jeg stoppede behandlingen forsvandt kløen ret hurtigt (og der kom jo så selvfølgelig rigtige udbrud i stedet). Får nu Valaciclovir, som er et kopipræparat af Zelitrex, og har taget det forebyggende i 4 mdr. 1 tabl. om dagen. Der har jeg ingen bivirkninger overhovedet, udover jeg har fået 1 udbrud, trods behandling, på min læbe.

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 98
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af tjow » 19. aug 2010, 21:11

Blue - nej, jeg er også lidt begyndt ikke at gide at gøre mig klog på virussen :-) Men det er som sagt klart nok, hvis dit ikke er under kontrol endnu, da det stadigvæk er forholdsvist nyt.
Du har ret i, at man skal tænke sig om mht. alle de her cremer.

Øvøv - Jeg har fået fortalt, at Aciclodan/Zovir er de to mildeste tabletter, du kan tage. Disse kan også fungere som forebyggende behandling med kun én tablet dagligt. Disse kure har jeg taget mange gange :) Og ja, jeg oplever stadigvæk - som du - at få udbrud trods forebyggende behandling, oh yeahhh... MEN vi skal ikke være kede af det, da vi bestemt langt fra er de eneste...

tjow
Helgen
Helgen
Indlæg: 98
Tilmeldt: 13. feb 2010, 01:42

Re: &%¤#&/ Læger!!

Indlæg af tjow » 19. aug 2010, 21:12

FORRESTEN - jeg har også oplevet kløe som en bivirkning ved tabletterne (aciclodan)... og udtørring - måske hænger det sammen.

Besvar