Føler mig lidt fortabt

Det er jo ikke enden på dit sexliv. Fjern tabuet og skriv dine tanker.
Besvar
mimsi

Føler mig lidt fortabt

Indlæg af mimsi »

Hey alle.
Det beroliger mig meget, at finde denne side. Tak til alle jer, der har skrevet herinde.
Jeg har så sent som idag fået at vide, at jeg er smittet.
Føler mig så fortabt. Jeg er under 18 år, og føler lidt at nu er alt ødelagt.
Det er underligt, for før jeg vidste at jeg havde Herpes g. synes jeg bare det var ubehageligt det jeg havde forneden.
Nu er jeg super paranoia, og bange for at det smitter over hele min krop. Det klør i min nakke og på mine hænder, og er så bange for at, når jeg vågner imorgen, så har jeg det overalt. Klør det ved jer? Sådan forskellige steder på kroppen? Hovedbund, nakke. hænder osv. Ved ikke om det er psykisk? Eller om det overhovedet hænger sammen med herpes g.'en.
Jeg har læst lidt frem og tilbage herinde, og har fundet ud af at jeg skal undgå; nødder, appelsiner og chokolade (øv til den sidste) ..
Jeg har også fundet ud af, at Vitamun er godt at spise. Det skal jeg have købt. Hvad med Longovital?
Jeg har fået piller til udbrudene, og er lidt bange for at jeg ikke når at opdage når de er der? Er det svært? ..

Det der skræmmer mig mest, er kondom-sex resten af livet, og det store spørgsmål: "Hvornår skal jeg fortælle det til evt. partner?".

Der er et par spørgsmål som jeg håber i vil svare på ^
Og så vil jeg egentlig bare gerne sige tak, fordi jeg har fundet ud af at man kan leve et normalt liv :)

Tak!

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 135
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af Arenze86 »

Hej

Jeg vil forsøge at svare lidt på dine spørgsmål :o)

Mht. til dit "øv" til chokoladen; nogen kan sagtens spise chokolade uden at der kommer udbrud - lær din krop at kende og se hvor langt du kan gå og hvad der giver dig udbrud.

Jeg tager 4 protabs (essentielle aminosyrer) og en multivitaminpille om dagen - det nedsatte mine udbrud gevaldigt.
Lysin (essentiel aminosyre) holder herpes i ro, mens Arginin (essentiel aminosyre) frembruser det (bl.a. chokolade indeholder meget arginin).
Har også hørt at Vitamum og Longovital skulle hjælpe, men har på fornemmelsen af, at det er meget individuelt hvad der virker for folk.

Jeg fortæller altid ret hurtig at jeg er smittet, hvis jeg føler at det kunne være en evt. kommende partner. Som regel fortæller jeg det lidt ind i en anden historie, så det ikke føles som noget stort og ubehageligt.

Håber det hjalp lidt.

Ellers så spørg igen :o)

Gæst

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af Gæst »

Mange tak for svar!!
Jeg er også klar over, at det handler om mine personlige grænser mht. f.eks. chokolade.
Og med hvilke produkter der virker på mig.
Er bare så ivrig efter at finde det der virker - har ikke så meget tålmodighed. Generelt :o)


Det jeg frygter er lidt mere mit rygte. Hvis du forstår. Hvis jeg siger til en jeg måske ikke rigtig er så alvorlig med endnu, og så det ikke fungerer, hvor ender den information så ikke henne? Selvfølgelig burde jeg være ligeglad med, hvad folk siger, men det går mig ret meget på :(
Altså folk snakker jo, og for "os der har det" - okay har ikke haft det konstateret i mere end et døgn, men føler mig en del af det :o) - er det ikke så alvorligt igen, men får andre folk er det meget skræmmende - tænker jeg.

Arenze86
Guddommelig
Guddommelig
Indlæg: 135
Tilmeldt: 25. aug 2008, 21:17

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af Arenze86 »

Tror ikke at du skal tænke på dit rygte. Du skal bare gøre opmærksom på at det ikke er noget der skal fortælles videre og så håbe på at de ikke gør det.

I øvrigt mht. kløen. Et udbrud kan godt klø, men på mig klør det altså ikke alle mulige andre steder - tænker også er det er psykisk, nu du lige har fået konstateret det.
Jeg kan mærke i mine nerver i benene (i huden og lige under huden i et afgrænset område) atjeg får det. Nerverne begynder at genere nogle dage før der kommer udbrud.
Men det er nok også forskelligt hvordan folk kan mærke at et udbrud er på vej.

Hvis jeg var dig ville jeg lige få et sundhedsflip - ingen druk, slik, usund mad osv. Når du så har kørt sådan et stykke tid (fået renset ud i kroppen) og måske fået lidt mindre udbrud, så kan du begynde at spise én ny ting af gangen (f.eks. chokolade) og se hvad udfaldet bliver - udbrud eller ej. På den måde kan du lære dine grænser at kende :o)

Gæst

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af Gæst »

Mange tak.
Rigtig god idé, selvom det lyder svært.
men jeg vil prøve!!


Tak!

grækeren
Indlæg: 8
Tilmeldt: 3. dec 2008, 10:35

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af grækeren »

Kære Gæst
Med et forhåbentlig langt liv foran dig, er det værd at bruge lidt tid på at studere emnet herpes.
Læs ret systematisk indlæggene på dette forum igennem - der er mange erfaringer og informationer.
Af udenlandske sites kender jeg http://www.herpesonline.org/ og http://www.herpes-coldsores.com

Jeg skal ikke give dem karakter - besøg dem selv.
Men på http://www.herpes-coldsores.com/herpes_talk.htm finder du faktisk nogle rigtig gode råd om det, du spørger om, nemlig hvordan fortæller jeg det til min partner.
Husk bare, at det er tilpasset en amerikansk virkelighed.

Det er rigtigt, at så længe det går fra den ene til den anden, står den på kondomsex, men det bør den jo alligevel.
Når du en dag finder den eneste ene (for en længere periode) er det en del af vilkåret for den anden, at du har herpes; at man har beskyttet sex eller sex under andre former under udbrud; at der er en vis smitterisiko alligevel.

kathrine

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af kathrine »

Jeg fik konstateret herpes for mindre end et år siden. Jeg er også under 18 år, og synes det er en forfærdelig ting. Det gør monster ondt, og man aner ik hvad man skal stille op. Lokal bedøvende salve er virkelig en god ting!

som en anden har skrevet, er det vigtigt at få renset ud i kroppen. Tag en løbetur 1 gang om ugen, eller cykle til skole i stedet for at tage bussen. :) det hjalp mig virkelig meget! Jeg har prøvet mig langsomt frem nogle måneder efter mit første udbrud. Så har jeg været uheldig nogle gange, men det er vigtigt at lytte til ens krop. Hvis man er træt, stresset og ked af det, er det bestemt ikke det rigtige tidspunkt at grovæde chokolade og chips fx. Så det er vigtigt at være psykisk stærk, og undgå at være ked af det.

Var også pisse bekymret for hvad mine venner sagde til det, hvad mit rygte ville blive ... Fortalte det kun til mine nærmeste venner, så de vidste hvorfor jeg ikke var så begejstret for flødeboller længere. ;) De støttede mig, og synes det var mega synd. Men det er altså en super normal ting, at have herpes.
Har du spurgt din læge om hvilken type du har? Om det er type 1, eller 2? Min læge fortalte mig dem med type 1, er mere heldige med at få sjældne udbrud, end dem med type 2.

Maria

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af Maria »

Hvor får I det lokalbedøvende salve fra? Jeg har hørt flere fortælle om det, men jeg har ikke kunnet få noget på apoteket, og min læge vidste ikke noget om det. Det kunne være fantastisk til udbrud.

//Maria

Gæst

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af Gæst »

Det må da være Xylocain-salve som kan købes på apoteket der er tale om. Det er i hvert fald lokalbedøvende.

Maria

Re: Føler mig lidt fortabt

Indlæg af Maria »

Mange tak.

Besvar