Hvordan kommer man vidre??

Det er jo ikke enden på dit sexliv. Fjern tabuet og skriv dine tanker.
Besvar
Tomt
Indlæg: 1
Tilmeldt: 20. jun 2019, 17:51

Hvordan kommer man vidre??

Indlæg af Tomt »

Hej
Jeg har for ganske kort tid siden fået beskeden om at jeg er smittet med herpes. Det skete da en kvinde jeg havde et forhold til undlod at fortælle hun tidligere havde været smittet. Fandt først ud af det, da jeg ringede og spurgte direkte til det, efter svaret hos lægen.
Er virkelig ked af det og opgivende, jeg har i forvejen haft det virkeligt svært med at få kontakt til det modsatte køn, nu er der så også en herpes diagnose oveni hatten...
Hvordan kan man Overhovdet få et normalt sexliv igen?? Jeg vil jo konstant være i fare for at smitte en eventuel partner..
Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal håndtere det her, jeg er virkelig ked af det og fortvivlet..

Sol

Re: Hvordan kommer man vidre??

Indlæg af Sol »

Hej fortvivlede

Jeg er en pige og fik konstateret hsv2 for snart et år siden og havde det nøjagtigt ligesom dig. Jeg var ved at gå helt ned, men det hjalp mig også at læse herinde om så mange andre, der er kommet rigtig godt videre. Det kan godt være meget ensomt, fordi man måske skammer sig og ikke har lyst til at tale med folk om det. Men der er altså ca. 20% af den danske befolkning, som er smittet med herpes på kønsdelene - så du er bestemt ikke alene! Og selvom det hele ser sort ud lige nu, så kommer du også til at leve helt fint med det:-)

Jeg har haft to meget korte forhold siden jeg fik det og jeg fortalte dem begge det inden vi havde sex og de tog det helt afslappet. I begge forhold insisterede han på at vi smed kondomet efter noget tid, så det var mere mig, der var skrækslagen for at give det videre!! så vidt jeg ved er der ingen af dem der har fået det, så man kan altså sagtens have et normalt sexliv med herpes, selvom man ikke tror det, når man lige har fået det!:-)) jeg har lange perioder hvor jeg fuldstændig glemmer det, indtil det titter frem igen, når immunforsvaret lige er svækket. Men det har jeg prøvet at vende til noget positivt, for jeg har med herpes fået et lille indbygget kompas i min krop, som fortæller mig, når jeg ikke passer godt på mig selv. Hvis jeg spiser godt, træner, får min søvn og generelt er i “balance”, så bliver udbruddene som regel væk, fordi immunforsvaret er stærkt nok til at klare det selv. I perioder hvor jeg er lidt mere presset af forskellige årsager tager jeg et kosttilskud med Lysin, hvilket fungerer super godt for mig (kan anbefales!), det holder udbruddene på afstand selvom noget måske kunne være på vej... Lysin er en aminosyre, som kroppen bruger til at opbygge protein. Det findes også naturligt i mange madvarer og virker forebyggende på herpesvirus. Prøv at google og læse dig lidt frem. Der er masser af hjælp at hente. Derudover har der de seneste år været fremskridt i forskningen efter en vaccine, så selvom det ligger nogle år ude i fremtiden synes jeg også det kan hjælpe lidt at tænke på, at man formentlig ikke behøver at have det resten af sit liv. Selvom jeg lever fint med det, vil jeg da stadig frygtelig gerne være det foruden!

Men mit bedste råd er: Giv det lidt tid. Når det første udbrud har lagt sig helt, ser alting meget lysere ud. Med tiden kan du lære det at kende, så du helt eller næsten helt kan undgå udbrud i fremtiden. Og når det hele virker fortvivlende, så kan du måske finde lidt trøst herinde blandt alle os andre, som er i samme båd som dig:-))

Besvar